Alacant es converteix des d’aquest dijous i fins al dilluns 24 de juliol en un museu a cel obert amb l’exposició ‘Altres mons. Viatge pel sistema solar’, que ha inaugurat la regidora de Cultura, Nayma Beldjilali, juntament amb el director d’Àrea de Negoci de CaixaBank a Alacant, José Antonio Sendra; i la delegada territorial de la Fundació ”la Caixa” a la Comunitat Valenciana, Lorda Toribio. La mostra permet realitzar un recorregut científic-artístic pel sistema planetari a través de quaranta fotografies de gran format, seleccionades i processades pel cineasta i escriptor nord-americà, Michael Benson.
Beldjilali, ha assenyalat que «amb cadascuna de les obres, l’espectador s’endinsa en un increïble i inassolible món per a la gran majoria de les persones. Es pot viatjar simuladament pel sistema planetari. Això és possible gràcies a la labor de la Fundació La Caixa, amb el seu programa Art al carrer. Aquesta mostra és d’obligada visita perquè es podrà gaudir d’una exposició diferent. No sols per l’espai on es desenvolupa, també per l’interessant de la temàtica, nova a Alacant”.
Lorda Toribio ha ressenyat que “la mostra forma part del programa ‘Art del carrer’, amb el qual es pretén aproximar la ciència i la cultura a les persones fora dels marcs tradicionals de museus i sales d’exposicions”. Art al carrer va iniciar la seua marxa en 2006, i des de llavors ha acostat al públic les creacions de referents de la modernitat com Auguste Rodin, Henry Moore o el fotògraf brasiler Sebastião Salgado, entre altres. Ara, de la mà de Benson, el programa integra una nova línia centrada en la ciència i la naturalesa”.
La mostra va poder ser contemplada per primera vegada a Espanya en 2018 en el Museu de la Ciència Cosmo Caixa. Des de llavors, una adaptació d’aquesta mostra, ‘Altres mons. Viatge pel sistema solar’ de la mà de Michael Benson, recorre Espanya de la mà de la Fundació” la Caixa”.