Alacant Film Office, pertanyent al Patronat Municipal de Turisme, ha représ els seus rodatges a la ciutat amb amplis protocols de seguretat i fent costat a les productores locals. El primer rodatge cinematogràfic després de l’Estat d’Alarma està sent la pel·lícula AMA que ve de la mà de la productora La Dalia Films amb seu a Madrid i Alacant. AMA és la història de moltes dones exposades en soledat a la mitificada maternitat. A Pepa i a la seua filla Leila les tiren de la seua llar, veient-se arrossegades a trobar un lloc on viure sense ningú ni res que les ajude en el seu camí.

La regidor de Turisme i vicealcaldessa d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, ha assenyalat la importància que es reprenguen els rodatges a Alacant. “Necessitem que Alacant torne a ser la que era abans de la crisi sanitària de la Covid 19, i recuperar la nostra activitat com a ciutat cinematogràfica és un pas clau per a això”. “Des del Patronat Municipal de Turisme estem fent costat als productors alacantins accelerant i facilitant tots els tramites administratius perquè puguen recuperar la seua activitat al més prompte possible”.

D’altra banda, l’edil de Turisme ha destacat que “cada vegada són més els turistes que viatgen per a visitar les localitats de les seues sèries o pel·lícules favorites i que Alacant es trobe entre aqueixos escenaris repercuteix molt positivament”, ha indicat Sánchez, ja que el turisme cinematogràfic “és una formidable opció per a diversificar l’oferta, sectorial i geogràficament i combatre l’estacionalitat”.

Altres rodatges

A més de la pel·lícula AMA, es reprendrà el rodatge del documental “Tabarca” que desenvolupa la productora alacantina Jaibo Films per al projecte que està desenvolupant el director alacantí Adán Aliaga. Es tracta del documental ‘Posidònia’ centrat en l’Illa. És un projecte que ja porta dos anys de treball. El rodatge es durà a terme aquest diumenge i durant el mes de setembre.

D’altra banda, ‘Alba’ és el títol de la sèrie que comptarà amb seqüències que es rodaran en localitzacions com la Vila Joiosa, Alacant i Benidorm durant el mes de juliol. Es tracta d’una producció d’Atresmedia i Bumerang TV que s’estrenarà en el prime time d’Antena 3. Aquesta ficció, inspirada en la reeixida Fatmagül, consta de 13 capítols i el repartiment està encapçalat per Elena Rivera que interpreta a una jove que pateix una violació múltiple. Tito Valverde i Adriana Ozores formen part també d’aquesta sèrie que començarà a rodar-se a Madrid i després continuarà a Alacant els dies 15 i 16 de juliol al parc de la Ereta.

El primer rodatge del confinament va ser en fase 2, l’activitat es va reprendre amb l’enregistrament a Alacant d’un espot publicitari d’una marca d’ulleres que s’emet en televisió des del passat dia 8 de juny. Ho signa la productora il·licitana La Fàbrica de Hielo. Així, en l’anunci es pot veure el Pont Roig, las Cigarreras o el ADDA.