El Patronat Municipal de Turisme i Platges d’Alacant desenvoluparà diverses accions durant el cap de setmana del 25 al 27 d’aquest mes. La proposta del Patronat inclou activitats infantils, concerts, tastos de vi, visites turístiques per la ciutat, rutes amb bicicleta, portes obertes en museus, a més d’altres activitats dirigides a professionals. “Totes elles de caràcter gratuït i en la seua majoria a l’aire lliure” ha incidit la Regidora Mari Carmen Sánchez.

L’edil de Turisme ha assenyalat que “amb aquest programa d’activitats es pretén impulsar i fomentar activitats vinculades a la mobilitat sostenibilitat, el coneixement de la cultura i tradició d’Alacant, a més de la importància de la cura del medi ambient”.

La commemoració del Dia del Turisme ha comptat amb la col·laboració de, Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Turisme CV, Diputació Provincial d’Alacant, Patronat Turisme Costa Blanca, Museu The Ocean Race, Denominació d’Origen Vins d’Alacant.

La principal finalitat del Dia Internacional del Turisme és fomentar el coneixement entre la comunitat internacional de la importància del turisme i els seus valors socials, culturals, polítics i econòmics.

Al Campello els actes començaran el dissabte 26 a les 17.30 hores, amb la gimcana “El Campello cultura i mar”, amb lloc de trobada en la biblioplaya del Carrer La Mar. Ja per al diumenge, 27 de setembre, s’han organitzat visites guiades i gratuïtes a Vila Marco (18.00 hores)) i La Illeta (9.30 en castellà i anglés, i 11.00 hores en castellà). En el primer cas consistirà en un passeig guiat amb actors per losjardines de la finca en castellà i anglés, i la visita a la Illeta inclou la Torre i elyacimiento arqueològic. També en aquests casos és necessari reservar, en aquesta ocasió al correu felipe@tramuntanaaventura.es. A les 11 del matí d’aqueix mateix diumenge s’organitza un passeig per la història de Vila Marco, recreada, en castellà i amb aforament reduït. Cal reservar en almadrava-teatro@telefonica.net.

Finalment, l’Escola Blue Valley organitza per al diumenge una jornada de multiaventura aquàtica a la platja Muchavista. Es tracta d’iniciació al surf, sup, caiac i bodyboard. Hi haurà dos torns, de 10 a 11.30 i d’11.30 a 13.00 hores. L’activitat està oberta a xiquets i adults. L’únic requisit per a participar és saber nadar, i el punt de trobada enfront de l’Oficina de Turisme de Muchavista. Les reserves, en el correu info@bluevalleyco.com.

Per a més Informació: de totes aquestes activitats: El Campello Turisme 965634606 i correu turismo@elcampello.org.

El lema del Dia Mundial del Turisme 2020 és Turisme i Desenvolupament Rural pel que l’Ajuntament de Villena llançarà aqueix mateix dia Tardor Villena. Es tracta d’un programa de visites que manté aqueix esperit amb el qual donar a conéixer part de la riquesa històrica i patrimonial que guarda el terme municipal de Villena. Per això, a les ja habituals visites mensuals al Cabezo Redondo o el Teatre Chapí, s’han unit enguany visites a les Pedanies de Villena.

En aquesta primera edició es duran a terme visites guiades a les pedanies de la Zafra i de l’Alzina. “La idea és organitzar visites a altres pedanies i zones del terme municipal a la primavera, sempre que les condicions ho permeten que que tenim un gran terme municipal carregat d’històries que la població de Villena i els visitants han de conéixer”, ha comentat l’edil.

Des de Turisme Villena s’han programat també noves edicions de la Ruta dels Rellotges i la Ruta de les Tres Cultures, després d’omplir-se totes les passades realitzades el mes d’agost passat.

Per a inscriure’s en qualsevol d’aquestes visites cal fer-ho a través de la web de Turisme Villena, o bé via mail (crv.villena@gmail.com) o trucada telefònica al 965803893.