De l’11 de febrer a l’1 de març tindrà lloc la tercera edició del certamen Proyecta que enguany crida l’atenció del territori amb el lema on vius?. En l’inici del curs escolar van començar les activitats del certamen amb els concursos que abordaven l’ús de l’audiovisual com a eina en els diferents cursos des de primària a batxiller el termini de la qual acabaran el 4 de febrer. Un any més el certamen es tematiza i per a posar en valor el territori amb l’ajuda dels cinc personatges creats en l’edició de 2018. (K3, Pool, Hoogy, Moli i Lili).

Un total de huit seus entre espais culturals públics i privats acolliran aquest esdeveniment cultural, educatiu i d’oci que té cerca l’alfabetització audiovisual i que té com a pilars l’Educació i la Família. Enguany com a novetat l’organització del certamen dedicarà els matins a visitar alguns centres educatius (col·legis i instituts) per a la projecció de quatre curts nacionals entre ells, L’Oblit únic projecte audiovisual nominat als Premis Goya 2019. Sàrria en centres educatius d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig, a més en el cas de primària els centres podran gaudir d’una sessió de Aqualogía de mans d’Aigües d’Alacant sobre l’aigua com a recurs natural i la cura del medi ambient. Es tracta d’una activitat gratuïta per als centres prèvia inscripció.

Tallers, xarrades, projeccions, formació al professorat, són algunes de les activitats que es desenvolupen en el programa del festival que té a més com a objectiu posar en valor els continguts i als professionals nacionals i valencians, mostrant des d’un punt de vista pedagògic i didàctic obres audiovisuals qualificades.

Proyecta compta amb el suport per a aquesta edició de la Fundació SGAE, Aigües d’Alacant, i sol·licitarà les ajudes anuals que ja ha rebut en 2018 de l’Institut Valencià de Cultura, Àrea de Cultura de la Diputació d’Alacant i Ajuntament d’Alacant d’Alacant des de la Regidoria de Cultura. En la passada edició conto amb més de 900 assistents, i creix en l’objectiu d’afavorir el desenvolupament de valors socials i ètics i el foment del judici crític a través de l’audiovisual.

Es manté obert el procés d’elecció d’alumnes de la UA i la UMH per a la realització de pràctiques així com l’apartat de la web per a col·laborar amb el certamen.

Per a més informació és possible vistar el seu web www.proyectacertamen.es i xarxes socials.