Entre els dies 10 i 18 del mes de maig i dins del Pla d’Acció Local de l’Agenda Urbana 2030, l’Ajuntament d’Alacant durà a terme en el Palau del Portalet el procés de participació ciutadana en aquest document de planejament futur integral de la ciutat. Aquests diàlegs permetran generar un escenari d’aprenentatge social compartit. El procés constarà de sis taules de treball articulades per temàtiques que recolliran els diversos eixos i projectes estratègics incloent un sobre patrimoni, cultura i turisme.
En aquestes sessions de diàleg, representants del teixit associatiu de la ciutat d’Alacant reflexionaran i deliberaran juntament amb els equips tècnics i altres actors socials rellevants entorn dels 11 projectes estratègics de l’Agenda Urbana. La participació en aquestes taules de diàleg es podrà realitzar via streaming o físicament prèvia inscripció, emplenant el formulari del següent enllaç: https://bit.ly/3jwcmuw
Les taules estan estructurades de la següent forma i horari:
Mesa 1. Alacant litoral, circular i verd, dijous 12 de maig de 18h a 20h
Mesa 2. Alacant: patrimoni, cultura i turisme sostenible, dimarts 17 de maig de 18h a 20h
Mesa 3. Alacant: Regeneració Urbana, Social i Inclusiva, dimecres 11 de maig de 18h a 20h
Mesa 4. Alacant Futura: Economia i Ocupació, dimarts 10 de maig de 18h a 20h
Mesa 5. Alacant: mobilitat i energèticament eficient, dimecres 18 de maig de 18h a 20h
Mesa 6. Alacant Smart City i Govern Obert, divendres 13 de maig de 10.30 a 12.30
“Els processos participatius garanteixen l’acostament de les demandes manifestes de l’entorn a partir dels diferents discursos que els grups d’actors locals podran exposar mitjançant les tècniques participatives”, ha destacat el regidor de Coordinació de Projectes, Antonio Peral. “Amb aquestes actuacions, l’intercanvi d’informació, les necessitats, el saber quotidià i el coneixement implícit es vinculen fins transformara en un enteniment comú i col·lectiu per a la presa de decisions”, ha afegit.
L’Agenda Urbana Alacant 2030, és el full de ruta que marca l’estratègia i les accions a dur a terme fins a 2030 per a convertir la ciutat en un espai de convivència amable, acollidor, saludable i conscienciat, en el qual tots els actors públics i privats puguen participar en la consecució d’un desenvolupament equitatiu, just i sostenible des dels seus diferents camps d’actuació. Es proposa una nova manera de veure i pensar Alacant encaminada a un model urbà centrat en les persones, afrontant els problemes de la ciutat des d’una òptica global i estratègica.
“En el context de l’elaboració dels plans d’acció local per a la implantació d’una agenda urbana, la participació ciutadana s’articula com a element central i es considera necessari aconseguir que aquest diàleg vaja un pas més enllà, amb la implicació ciutadana en el disseny, desenvolupament i execució de les estratègies que es proposen”, ha afegit Peral.
Comentarios