L’Ajuntament d’Alacant estrenarà divendres que ve un nou vídeo mapping, del doble de duració que el del passat any, que es projectarà sobre la façana de la Casa Consistorial fins al 29 de desembre, en el qual un seré “guardià dels carrers i dels records” ens portarà a través de cinc històries del Nadal a Alacant. La projecció, a tot color, tindrà una duració d’un curt de 15 minuts i es realitzaran tres passades diàries, a excepció de la Nochebuena que només hi haurà una. Hui s’han iniciat els preparatius amb l’aixecament de les torres de projecció.

“En la façana de l’històric edifici municipal es projectarà per segon any consecutiu un vídeo mapping que recull un recorregut ple de llum, màgia i il·lusió del nadal del nostre nadal” segons ha manifestat el regidor de Transports, Manuel Villar, l’àrea dels quals proveeix aquesta activitat nadalenca.

“La projecció d’aquesta projecció de gran format s’ha convertit en una de les referències obligades del Nadal a Alacant i en un esdeveniment amb capacitat d’atracció de milers de persones no sols de la ciutat sinó procedents d’altres punts de la província i la geografia espanyola”, ha ressaltat Villar.

Tres passades diàries

Els alacantins i totes les persones que visiten la ciutat tenen una cita gratuïta i obligada en la plaça de l’Ajuntament des del divendres 20 fins al diumenge 29 de desembre diàriament a les 19.30, les 20.30 i les 21.30 hores. Amb l’excepció del dia 24 de desembre, que tindrà un únic passe a les 19,30 hores.

Villar ha afegit que “l’espectacle d’imatge i so que va enlluernar a milers de visitants l’any passat a Alacant tornarà, amb més color i major duració, a convertir la façana de l’Ajuntament en un gran llibre de conte de Nadal”.

Cinc històries de Nadal a Alacant

La producció del vídeo ha comptat amb la col·laboració d’un equip d’il·lustradors digitals, dissenyadors de contingut 3D i efectes especials donaran vida a un conte nadalenc per a tota la família. Enguany la gran novetat és la duració. “Seran 15 minuts que ho converteixen un curt animat que en aquesta mena de projeccions no solen aconseguir aquesta duració. A més es torna a incloure la narració, que es deriva una complexitat addicional d’acompanyar les escenes amb veu, la qual cosa ha suposat un repte addicional en la producció”, explica Villar.

El regidor ha avançat el contingut d’enguany. “Un seré, guardià dels carrers i els records, ens portarà per cinc històries del nadal a Alacant. Un personatge que tindrà la clau de la llibreria màgica dels records on s’atresoren els moments que fan del Nadal a Alacant una cosa especial», ha assenyalat.

Villar ha explicat que la projecció d’enguany s’ha repartit en tres blocs narratius, amb les següents temàtiques: els dolços, joguets i la decoració nadalenca. Cada bloc narratiu donarà pas a un purament 3D on es desenvoluparà el tema tractat en el conte en un xou sincronitzat amb la música especialment creada per al vídeo mapping.

“El bloc final, decoració nadalenca, servirà de colofó amb un final que deixarà l’Ajuntament il·luminat amb garlandes de colors on s’escriurà ‘Bon Nadal’ amb lletres de bombetes, que es mantindrà entre passada i passada” ha explicat l’edil.

Desplegament tècnic

El desplegament tècnic preparat per a l’ocasió comptarà de nou amb tres grans torres de 8 metres d’altura situades en la plaça de l’Ajuntament, que protegiran els 3 projectors làser 4K de 35.000 lúmens que projectaran en els 1500 m2 de l’ajuntament. Altaveus de 16.000 watts d’alta fidelitat estaran situats en el frontal de l’edifici per a garantir una experiència de so envolupant.

“Perquè anunciar l’inici de cada projecció i que els espectadors comencen a vibrar, s’ha preparat una benvinguda composta amb un compte arrere i batecs abans de cada passada que donarà pas a la pluja que inundarà de llum la façana amb efectes visuals de gran espectacle” ha destacat finalment l’edil Manuel Villar.

Talls de trànsit i desviament del bus

Des de l’àrea de Trànsit de l’Ajuntament d’Alacant s’informa que per a poder dur a terme aquest espectacle es realitzarà un precorte al carrer San Telmo amb Juan Baptista Lafora, i es mantindrà tallada la Plaça de l’Ajuntament i el carrer Rafael Altamira en el tram comprés entre els carrers San Telmo i Alberola Romeo, des de les 19.00 hores fins a les 22.15 hores els dies del 20 al 29 de desembre, excepte el dia 24 de desembre que serà únicament en horari de 19.00 hores fins a les 20.30 hores.

Així mateix l’àrea de Transports informa que per la Plaça circulen les Línies 02, 21 i 22 del TAM, en les seues destinacions cap als diferents barris de la ciutat, obliga a desviar el trànsit d’aquestes línies pel corredor de Conde de Vallellano, canalejas, Ramón y Cajal i Doctor Gadea, fins als seus trajectes habituals per l’Avinguda de Maisonnave i pintor Lorenzo Casanova.