Les agències alacantines Utopicum, Grupoidex, Sapristi i Gettingbetter vine reconeguts els seus treballs en les diferents categories valorades pel Club de Creatius d’Espanya.

Cada any, el Club de Creatius d’Espanya valora i difon en el seu Anuari l’excel·lència creativa en aquells projectes relacionats amb la comunicació publicitària que destaquen en tres àrees generals: Idees, Craft i Innovació. En aquesta XXI edició d’aquest, quatre agències alacantines han merescut un lloc en una publicació on únicament s’han reconegut 131 campanyes seleccionades d’entre quasi un miler de treballs.

Els projectes seleccionats són “Carrasques”, desenvolupat per Utopicum per a Cellers Carrasques en la categoria de Disseny Gràfic, “Ipdentical”, desenvolupat per Grupoidex per a EUIPO en la categoria de Direcció d’Art Audiovisual, “Revista Artemis”, desenvolupat per Sapristi per a l’Ajuntament de Dénia en la categoria Innovació en l’Ús del Mitjà i “Change the Story”, desenvolupat per Gettingbetter per al Parlament Europeu en la categoria Instawards.

La selecció d’aquests quatre treballs col·loca a Alacant com la tercera província amb més projectes inclosos en l’Anuari d’enguany, darrere tan sols de Madrid i Barcelona, confirmant el bon estat de la creativitat alacantina, reconeguda ja amb anterioritat en diferents certàmens nacionals.

Utopicum

Utopicum

Segons Fran Cánovas, Director Executiu de Utopicum, “per a nosaltres és una gran fita compartir anuari per segon any consecutiu amb les millors agències d’Espanya, però té més mèrit que Alacant siga la tercera província més rellevant en creativitat publicitària, només per darrere de les dues capitals culturals. És un reflex del treball de qualitat que fem ací i ajuda a posar a la província en el focus una vegada més. Les quatre agències desenvolupem treballs integrals per a clients de caràcter nacional i internacional, i aquest reconeixement posa de manifest el talent per damunt de la procedència, ens ajuda a eliminar murs i a utilitzar més «zoom» en el nostre dia a dia».

Per la seua part Ángel González, Director Creatiu Executiu de Grupoidex, opina: “la notícia ens ha il·lusionat molt i

Grupoidex

Grupoidex

confirma que el talent i el treball dels professionals de la creativitat de la província d’Alacant és capaç d’arribar on es propose i d’aportar valor a empreses, marques i institucions de tipologia molt diversa. Alguna cosa que, en aquest context que estem vivint, resultarà especialment important. A més, que aquest reconeixement siga per un treball de Branded Content, per a un client al qual tenim especial afecte com és la EUIPO, al costat del fet de compartir Anuari amb companys de professió que valorem i admirem, fa aquest moment encara més especial”.

Sapristi

Sapristi

Per a Alfred Pavía, Soci i Director Creatiu de Sapristi “això evidencia el gran moment de la publicitat de la terreta, que arriba també a Dénia. I en un cas com el nostre, que la creativitat pot i deu ser una gran eina estratègica. La “falsa revista” Artemis va ajudar a 24 dones víctimes a denunciar el maltractament, i aqueix és el millor premi. Però per a què negar-ho, estar entre les millors idees d’Espanya ens fa moltíssima il·lusió. I aquestes 4 nominacions demostren a les marques que poden arribar molt lluny treballant amb agències de prop. L’Anuari és el llibre de referència de la professió del país i que la província estiga tan ben representada és molt bo per a tot el sector”

Segons Lucía De la Vega, Directora Executiva de Gettingbetter, “aquesta nova nominació ens assegura com a

Gettingbetter

Gettingbetter

mínim un bronze per segon any consecutiu en el festival. Estem més emocionats que amb la primera, per la qual cosa significa mantindre el nivell. Ens encanta a més que haja sigut amb “Change The Story”, una campanya que va portar la veu dels xavals de la generació Z al Parlament Europeu a través dels seus stories d’Instagram. Per si no fos prou, compartim anuari amb tres agències molt pròximes. Sens dubte, hui és un dia important per a la creativitat alacantina i esperem poder celebrar-lo amb els companys de les altres agències”.

 

El XXI Anuari de la Creativitat Espanyola serà editat a la tardor, i totes les seues peces seleccionades han passat ja a formar part de l’Arxiu de la Creativitat Espanyola.

Aquest esdeveniment culminarà els dies 8, 9 i 10 d’octubre, a Sant Sebastià, amb el lliurament dels metalls i el Gran Premi Nacional de Creativitat.