L’Ajuntament d’Alacant a través de la regidoria de Comerç i Hostaleria, que dirigeix Lidia López, ha presentat aquest dilluns en el Congrés Global de Gastronomia Madrid Fusió la I Edició “De Tapes per Alacant”, per a posicionar el nostre producte gastronòmic en el centre de l’estratègia turística nacional.

Al llarg de tot el mes de juny, els alacantins i visitants podran gaudir amb aquesta iniciativa d’una tapa i una canya o vi per 4 euros en trenta establiments alacantins. Està previst que a través de les pàgines de Facebook i Instagram es voten les tapes favorites i entre els participants, es realitzarà un sorteig l’1 de juliol en el qual els guanyadors seran obsequiats amb diversos lots de Coca-Cola, Carmencita, Bocopa i Torrons Pablo Garrigós.

L’edil de Comerç, Lidia López ha destacat a Madrid Fusión que “l’Ajuntament en col·laboració amb l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant -APEHA- i l’Associació de Restaurants d’Alacant -LLAURA-, aposten per aquesta iniciativa nova per a promocionar les nostres tapes de la mà de 30 restaurants alacantins, amb l’objectiu de dinamitzar la nostra hostaleria i crear productes que incentiven i enriquisquen les visites turístiques”.

“De Tapes per Alacant” tindrà lloc de l’1 al 30 de juny, i està previst que el dilluns 5 de juliol se celebre la gran final, entre els cinc establiments més votats, i les tapes dels quals seran degustades per un jurat integrat per experts gastronòmics.

En aquest sentit, algunes de les tapes que es podran degustar per tota la ciutat són calamar sobre coral de quisquilla decorat amb la seua tinta, piruleta de rellom ibèric acompanyat d’un toc de ceba caramel·litzada, tirada de polp fregit amb humus i sal de vi, bunyol de bacallà amb ali-oli de pericana i fruita seca, o rellom de porc ibèric amb un toc de salsa d’adobats, entre moltes altres tapes.

Gastronomia alacantina a Madrid Fusió

La presència d’Alacant a Madrid Fusión durant els pròxims tres dies s’emmarca en la posada en valor de la gastronomia alacantina com a element diferenciador, clau en un moment on la reactivació econòmica i turística passa per la recuperació de la confiança del mercat nacional, en el qual l’oferta gastronòmica i la cultura entorn d’ella, és un dels factors decisius en l’elecció del destí.

En el Congrés de Gastronomia de Madrid el restaurant El Calder ha realitzat un xou cooking emmarcat en la promoció de “Alacant Ciutat de l’Arròs” de la marca “Alacant Gurmet” en l’estand de la Comunitat Valenciana, amb la xef Mónica Hidalgo al capdavant, que va cuinar un arròs alacantí amb cocotxes, gambes i alls tendres.

D’altra banda, el xef Álvaro Abad del Restaurant el Cultivable Golf Resort, ha disputat la final de l’XI Concurs “Bocades amb Formatge”.

Aquest dimarts està prevista la intervenció del cuiner Salvador Linares, del Restaurant El Sorell, qui cuinarà un arròs amb roger.

Totes les activitats es duran a terme amb la participació de APEHA (Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant), representada a través de la seua presidenta María de la Mar Valera, qui ha agraït el suport rebut per les autoritats municipals alacantines i, concretament, per l’àrea de Comerç que gestiona Lidia López i de Turisme, amb la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, al capdavant.