El Patronat Municipal de Turisme i Platges d’Alacant, oferirà com a atractiu turístic l’organització de visites guiades gratuïtes per la ciutat durant la campanya d’estiu 2020. Es tracta d’una iniciativa més dins del Pla Estratègic de la ciutat per a recuperar el sector després de la crisi econòmica originada per l’alerta sanitària de la COVID-19 .
La regidor de Turisme, Mari Carmen Sánchez, ha indicat que “amb aquesta nova oferta es vol fer costat especialment al col·lectiu dels guies turístics professionals de la ciutat, especialment afectats per la crisi, a més d’incentivar el turisme a la ciutat i ampliar l’oferta d’activitats d’oci turístiques a Alacant”.
Aquestes visites per les zones més emblemàtiques de la ciutat d’Alacant començaren el dia 1 de juliol i es realitzaren de dimarts a diumenge, amb eixida a les 11.00 h des de l’oficina de turisme de l’Ajuntament amb una duració de 2 hores. Els grups seran d’un màxim de 20 persones i hauran de respectar-se les mesures de seguretat de màscares obligatòries i distanciament social.
S’oferiran als turistes i visitants 3 rutes turístiques diferents i s’establirà un sistema de contractació per torn setmanal entre les empreses que han confirmat la seua participació en aquesta actuació promociona; Esoc, Tramuntana, Turiguias, Bluemed Tours i Esatur. Les reserves dels turistes es realitzaran a través dels serveis del Patronat Municipal de Turisme i Platges per rigorós ordre d’entrada, a través d’un formulari que estarà disponible en la web del Patronat ( www.alicanteturismo.com ).
Rutes guiades
ALACANT I LA SEUA HISTÒRIA. Visita pel llegat historicoartístic de la ciutat. Un recorregut pels enclavaments i llocs que narren la història de la ciutat, la seua evolució i el seu futur. Visites a monuments com l’Ajuntament, la Basílica de Santa María, l’Esplanada d’Espanya, el Centre Llauradors 15, la Cocatedral de Sant Nicolás, el Museu d’Aigües d’Alacant i Pous de Garrigós.
ALACANT I LA SEUA TRADICIÓ. La ciutat és un conjunt de relats i vivències creats durant llarg temps pels seus habitants i habitants. Visites al Museu de la Festa, el Mercat Central, el Barri de Santa Cruz, la Rambla de Méndez Núñez, el Raval Roig, la Plaça de Gabriel Miró i el centre tradicional.
ALACANT I ELS SEUS JARDINS. Una ciutat que naix de la mar i que rep un llegat natural variat i interessant a través dels molts visitants que desembarquen en les seues ribes, i que conformen el patrimoni natural i botànic d’Alacant. Visites al Paseito de Ramiro, l’Esplanada d’Espanya, el Portal d’Elx, el Passeig de Canalejas, el Passeig Conde de Vallellano, el Passeig Dr. Gadea, la Plaça Calvo Sotelo, la Plaça de la Montañeta i la Plaça Ruperto Chapí.