La Regidoria de Cultura, a través dels seus museus, centres culturals, i equipaments, ha anat realitzant algunes de les seues activitats de manera online durant setmanes passades. Ara, tots ells s’uneixen per a oferir als seus seguidors una proposta conjunta sota el nom «Cultura per a un dia», en la qual el divendres 24 d’abril, de 10 a 14 i de 17 a 22 hores, s’oferirà una àmplia varietat d’activitats per a tots els públics.

Manresa ha assenyalat «que la proposta sorgeix de la necessitat d’acostar la cultura als ciutadans, en aquests temps de confinament, en els quals les activitats culturals no poden dur-se a terme de manera presencial». «Volíem que les propostes que han anat sorgint per part dels nostres museus, i centres, tingueren un fil conductor i es plasmaren en una programació conjunta especial, que complemente a les accions que diàriament es van realitzant en les diferents xarxes socials de la Regidoria».

«Moltes de les activitats que podrem veure, estaven previstes que es realitzaren de manera presencial, per la qual cosa volem agrair als artistes que hagen col·laborat per a adaptar-se a la nova manera de fer cultura online. De la mateixa manera hem volgut comptar amb noves propostes, que a més permeten continuar creant i generant ocupació entre el teixit cultural alacantí».

Conta contes familiar, cançons infantils, tallers familiars, visites guiades a algunes de les nostres exposicions, música per a tots els públics, màgia, documentals, improvisació, activitats per a col·lectius en risc d’inclusió social o teatre completen la programació que durant 9 hores tindrà lloc a través de facebook live en la pàgina de @alicantecultura.es

Però la Regidoria no vol que aquesta acció siga un fet aïllat, i per a això, i fins que els centres puguen tornar a programar amb normalitat, s’oferiran als usuaris tots els divendres de 18 a 20 hores, diferents propostes culturals que englobaran les arts visuals, escèniques, lletres, memòria històrica o exposicions, entre altres.

De la mateixa manera, i de manera complementària al programa setmanal dels divendres, es programaran dies monogràfics com ara el Dia dels Museus, el Dia del Jazz, el Dia de la Dansa, el Dia del llibre o el Dia del bombardeig del Mercat, entre altres.