SOUVENIR és una revista interactiva, cultural i digital que en cada nombre explorarà una ciutat diferent des de la perspectiva artística i la cultura donant-li veu a artistes, creadors, fotògrafs, escriptors i persones que l’habiten.

La idea va sorgir a Mèxic, quan la seua fundadora Karla Ceceña va decidir crear un nou mitjà de comunicació dedicat a les ciutats que habitem, als viatgers curiosos i als amants de l’art i la literatura.

No és una guia de viatges, la meua intenció és explorar les ciutats de manera profunda i compartir-li a els lectors que encara hi ha moltes històries per explicar, que hi ha persones fent projectes extraordinaris i que els llocs en els quals vivim importen més del que pensem” va indicar Karla Ceceña la presentació pública de la revista el passat 31 de juliol de 2018 en la llibreria Pynchon&Co.

Algunes de les figures que apareixen en els continguts de la primera edició són Pablo Rosser, encarregat de la Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Alacant; l’escriptor, Mariano Sánchez Soler; així com Arly Jones i Sami Natsheh, nominats al Goya pel seu curtmetratge Colorisques. A més compta amb la participació de l’escriptora alacantina María Serralba i les il·lustracions de Sonia Recuenco, qui va realitzar la identitat de la revista i va formar part de l’equip de disseny editorial.

Alacant és una ciutat preciosa, amb un bagatge històric increïble i una vida cultural molt activa. Em va impressionar molt que algunes persones em digueren que ací no hi havia res que fer, que no hi havia cultura i aqueixa va ser una de les raons per les quals vaig decidir començar amb Alacant.” ha assenyalat Karla Ceceña, la seua impulsora.

Des de gener del 2018 es va començar amb la producció del primer issue, que en ser una publicació interactiva no solament inclou fotografies, sinó també videos, mapes infogràfics i un recorregut literari inèdit per la ciutat. Una vegada descarregada pot llegir-se sense connexió a Internet des de qualsevol part del món.

Souvenir està dissenyada per a iPad, no obstant açò també està disponible per a dispositius iOS i Android. En el futur hi haurà més ciutats i la segona edició s’enfocarà en la Ciutat de Mèxic.

Enllaços de descàrrega:

Apple: https://itunes.apple.com/app/id1411297407

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vitabrevis.souvenir.android

Web previa: https://revistasouvenir886508974.wordpress.com/