L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, juntament amb la vicealcaldessa d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, i representants de la Corporació Municipal han celebrat aquest dilluns el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI 2021, amb el desplegament d’una pancarta a les portes de l’Ajuntament i posteriorment la vicealcaldessa ha presidit l’acte institucional en el Saló Blau.

La vicealcaldessa d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, ha reivindicat la importància de la celebració d’aquest esdeveniment any rere any “hui celebrem a tot el món la llibertat i l’amor, una cosa tan bonica com un sentiment irrefrenable que se’ns desperta a totes les persones per una altra persona, és una cosa que ningú ha de coartar: la teua llibertat de poder estimar a qui tu tries. Continuem celebrant la llibertat, la diversitat i l’amor. Perquè l’amor és amor.”

La responsable de l’àrea LGTBI, que s’emmarca dins de la regidoria d’Igualtat, que presideix María Conejero, també ha incidit en què “hem avançat molt des dels disturbis que van donar pas al moviment reivindicatiu, pels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI de 1969 en Stonewall. Hem avançat en igualtat real i efectiva, en noves lleis que emparen a aquells que es trobaven desprotegits, en consciència social, però encara ens queda molt per fer.” De la mateixa manera, Mari Carmen Sánchez ha defensat que “des de l’Ajuntament continuarem treballant per a continuar millorant i avançant en les polítiques del col·lectiu LGTBI.”

Per a finalitzar la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI 2021, el ballarí Ignacio García, més conegut com “Wais” ha realitzat una commovedora coreografia i Almudena Casado ha recitat un poema.

A l’acte han acudit els representants de tots els grups municipals de la corporació, a excepció de Vox. Així mateix, han intervingut els representants de l’Associació Alacant Entén, José Ramón Samper, Entenem LGTB, Lydia Dols, i del Festival Transformate, Rubén Piqueras.

Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

El 28 de juny de 1969 va haver-hi una batuda policial en el pub Stonewall Inn, un local gai clandestí, situat en un barri de Nova York, els EUA. Com a resposta, van sorgir de manera espontània diverses revoltes i manifestacions, que pretenien protestar contra un sistema que perseguia les persones amb diversitat sexual.

Aquests disturbis, juntament amb altres fets que van ocórrer en els dies posteriors, són considerats com les primeres mostres de lluita d’aquest col·lectiu als Estats Units i en el món. Per aquest motiu, tal dia com hui se celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.