La Plaça de l’Ajuntament acull espectacles musicals durant tota la setmana amb l’I Festival Coral, ‘Campaneta’ i el concert ‘Veus per Benín’.
Emilio Aragó visita el Principal amb la seua obra circense ‘Circlassica, el Somni de Miliki’ en diferents funcions fins al 2 de gener.
Alacant Comerç organitza diverses jornades amb tallers nadalencs, animació i simulador de realitat virtual en els barris de la ciutat
Alacant arranca els dies més nadalencs amb programació per a tots els públics en diferents espais de la ciutat. Alacant Comerç i els Mercats Municipals organitzen jornades familiars amb tallers, realitat virtual o animació en Pare Esplá, la Platja de Sant Joan, Los Angeles, Benalúa, La Florida i el Mercat ambulant de Teulada. En els pròxims dies els espectacles musicals arriben a la Plaça de l’Ajuntament i els seguidors de Miliki podran gaudir de la seua funció ‘Circlassica, el Somni de Miliki’ en el Principal fins al 2 de gener.

Activitats per a tota la família
El cap de setmana arriba carregat de programació nadalenca. Per a calfar els motors de la Nit Bona i el Nadal aquest divendres 23 de desembre s’han organitzat activitats en diferents espais de la ciutat. Les activitats d’Alacant Comerç tenen lloc en la Plaça la Vinya al matí del divendres de 10.30 a 13.30 hores i durant la vesprada, de 17 a 20 hores en la Plaça de Benalúa. Hi haurà decoració nadalenca, zona de tallers, simulador de realitat virtual, castells inflables, animació, jocs i música ambiental.
Durant la resta de la setmana se celebrarà també aquesta jornada en diferents espais de la ciutat. El dilluns 26 la cita és en Pare Esplá, el dimarts en la Plaça Joaquín María López, a Los Angeles i el dimecres en la Zona Comercial Fontana de la Platja de Sant Joan. Els tres dies l’horari de les activitats és de demà, de 10.30 A 13.30 hores.
D’altra banda, el matí del dissabte 24 de desembre (de 10 a 14 hores) el Mercat Municipal de Teulada acull la jornada «Nadal Infantil en els Mercats ambulants Municipals», que anteriorment s’ha celebrat també en altres mercats ambulants, amb tallers per als més xicotets, jocs i gran varietat d’activitats.
A més, hi ha activitats permanents per a totes les festes nadalenques. La pista de gel i la fira d’activitats infantils de la Plaça de Bous està oberta al públic tots els dies de 12 a 22 hores, a excepció del dissabte 24 que obri de 12 a 16.30 hores i del diumenge 25 que té horari de 16 a 22 hores. L’altra activitat disponible durant tot el nadal és l'»Autobús del Nadal» que l’Ajuntament posa en marxa des d’aquest divendres per a recórrer, de manera gratuïta, tots els espais nadalencs de la ciutat. L’itinerari ix des de la Rambla cada deu minuts entre les 9 i les 22.30 hores. https://www.alicante.es/es/noticias/ayuntamiento-pone-marcha-viernes-autobus-navidad

Concerts nadalencs
La Plaça de l’Ajuntament acull en els pròxims dies quatre espectacles musicals en viu. Aquest divendres a les 19 hores, tindrà lloc l’I Festival Coral Ciutat d’Alacant en el qual participen la Coral d’Alacant, la Coral de Mariola i la Coral Canticorum. Dimarts que ve a partir de les 12 hores, la plaça serà l’escenari del teatre musical familiar «Campaneta» i el dimecres a la mateixa hora, serà el torn de Veus per Benim, un espectacle musical interpretat per 23 xiquets que posa en valor la cultura africana en una iniciativa de la Fundació Junts per la Vida per a acabar amb l’explotació infantil en Benim. El dijous 29 de desembre a les 19 hores, tindrà lloc el concert nadalenc «Swing for Christmas» per Babalú Swing Band en el mateix emplaçament.
https://www.alicante.es/sites/default/files/documentos/202211/programa-desplegable-navidad-2022-af.pdf

Teatre en el Principal
L’espectacle circense dirigit per Emilio Aragó ‘Circlassica, el Somni de Miliki’ arriba aquests dies al Teatre Principal i esgota les localitats per a les funcions de la seua primera setmana. No obstant això, des del dilluns 26 fins al 2 de gener continuen disponibles algunes entrades per a les diferents passades en els pròxims dies de Nadal.

Exposicions permanents a la ciutat
Arriben els «Contes de Nadal. Xicotetes obres mestres d’autors espanyols del segle XIX» il·lustrades per Federico Delicado. L’Espai Sèneca presenta una selecció de sis autors i deu contes que trenquen amb l’estil tradicional i quotidià. Els textos seleccionats, per Antonio Ventura Fernández, pertanyen a Benito Pérez Galdós, Leopoldo Alas «Clarí», Gustavo Adolfo Bécquer, Ramón María de la Vall-Iclán, Emilia Pardo Bazán i Vicente Blasco Ibáñez. L’exposició no està recomanada per a menors d’edat i estarà disponible fins a l’11 de gener (excepte els dies 24 i 25 de desembre que romandrà tancada) i la seua entrada és gratuïta. L’horari de l’exposició és de dimarts a dissabte de 10.30 h a 13.30 h i de 17.00 h a 20.00 h. Diumenges 10.30h. a 13.30h.
El MACA presenta l’exposició «Ara es va quedar la pressa quieta», experiències abstractes entorn de Manolo Millars, i mostra obres des dels pioners de les avantguardes a París als informalistes espanyols. També en el MACA segueix disponible «Escultura telemagnética», de 1960 en acer cromat, imant, agulles i fil de niló de l’escultor grec Panayoitis Vassilakis, conegut com TAKIS.
A més, l’Edifici Municipal Porta Ferrisa acull l’exposició «12 dones emblemàtiques de la ciutat d’Alacant» fins al 13 de gener, i La Llotja del Peix continua amb «La textura del silenci» d’Antonio Navarro, en la qual desenvolupa amb diferents materials que configuren la textura com a mitjà de comunicació entorn de la labor creativa, i «NO-CA-SA. Després del Brexit» de l’escultor, pintor i gravador, Florentino Díaz.

Tallers infantils
El divendres continua el cicle de tallers recollits en la programació de ‘Nadal Cultural a Alacant’. Al matí, d’11 a 13 hores, en la Llotja del Peix s’organitza, un cap de setmana més, el taller creatiu per a xiquets i xiquetes sobre les exposicions ‘La textura del silenci’ i ‘NO-CA-SA’. I a la vesprada, entre les 18 i les 20 hores, en Les Cigarreras té lloc el taller ‘Seripunky: porta el teu cami i te l’estampem’, dirigit a persones que tinguen interés en les arts gràfiques i vulguen experimentar amb diferents tècniques i materials.
El dilluns 26 d’11 a 12.30 hores els més xicotets poden participar en el taller de manualitats ‘Crea el teu conte de Nadal’ per a fabricar adorns i joguets de temàtica nadalenca amb cartó. Aquesta activitat està disponible a l’Aula Municipal de Cultura Xalet de l’Enginyer de Tramvies fins al 30 de desembre.