Enguany les tres fotografies guanyadores del concurs ‘Tardor Fotogràfica en el Barri antic d’Alacant han sigut en primer lloc la instantània ‘Saltoencienfuegos’ de Manuel Cárdenas, ‘Santa María’ en segon lloc d’Antonia Pentinat i en tercer lloc està ‘Passions’ de Carlos Pascual Coloma.
Són més de 1.000 fotògrafs i unes 20.000 imatges, que acosten i ajuden a conéixer en profunditat els carrers, edificis i paisatges que formen part d’aquest emblemàtic barri i són testimoni del procés de rehabilitació arquitectònic, urbanístic, patrimonial, cultural, econòmic i social promogut pel consistori.
La mostra ‘Tardor Fotogràfica’ es podrà visitar en l’edifici municipal El Claustre, aquest Nadal fins al 6 de gener, en el qual s’exposen les 27 fotografies dels premiats, accèssit i seleccionats amb les millors obres del concurs.


El regidor d’Habitatge, José Ramón González, ha agraït “la gran resposta i participació en el concurs, són 241 fotografies en blanc i negre presentades per 125 autors, que han contribuït a reforçar el nostre imaginari del Barri antic”, al mateix temps que va animar a visitar l’exposició aquest Nadal, per a conéixer a través de les fotografies “un dels racons més bonics i històrics d’Alacant apostant una vegada més per la cultura i l’art fotogràfic”.
El Patronat de l’Habitatge, organitza anualment juntament amb l’Associació d’Escriptors de Llums de la Universitat d’Alacant, aquesta convocatòria per a donar difusió i promocionar el nostre emblemàtic centre històric a través de les fotografies en blanc i negre, i dels ulls dels seus ciutadans.
«Saltoencienfuegos”, “Santa María”, “Pasiones”, “Art al carrer”, “Reflejos”, “Atardecer en el barrio”, “La niña”, “El Vigilante”, “Movilidad Sostenible por el Casco Antiguo”, “De tres en tres”, “Sombras”, “Desde dentro”, “Dentro y fuera”, “Caminos diferentes”, “Autorretrato callejero”, “La calle”, “Volvemos”, “Malu y la banda”, “Del cielo a Alicante”, són alguns dels títols de les obres presentades al XV Concurs Fotogràfic en el Barri antic d’Alacant. La varietat dels títols de les obres correspon a diferents mirades i discursos dels fotògrafs que han participat en aquesta edició i que es podran contemplar en l’exposició del Claustre.