Una nova edició del cicle “Momentos Alhambra en l’Escenari” de Cerveses Alhambra, va arrancar ahir en el Teatre Principal amb l’actuació d’Alba Molina, acompanyada de Joselito Acedo a la guitarra. Alba va interpretar les seues cançons en un format íntim i pròxim per a un públic que la va acompanyar sobre el mateix escenari, i va gaudir d’una experiència musical única i exclusiva. Les següents cites del cicle tindran com a protagonistes a Delafé (30 d’octubre), Fredi Leis (6 de novembre) i Enric Montefusco (27 de novembre).

La presentació de “Momentos Alhambra en l’Escenari” als mitjans va tindre lloc en l’Hall del Teatre, en una roda de premsa a la qual van assistir María Dolores Padilla, subdirectora del teatre, i Joana Alonso, brand manager de la marca. Durant la seua intervenció Padilla es va referir a la iniciativa musical de Cerveses Alhambra com “l’aposta del Teatre Principal d’Alacant per continuar oferint al públic la millor música dins de la seua programació, amb l’al·licient de convertir els concerts, en una experiència única que posa a l’espectador al costat de l’artista en el marc únic de l’històric edifici. Una manera diferent de viure el Principal.” Per part seua, Alonso va posar l’accent principalment que “el cicle és el reflex de la passió de Cerveses Alhambra per la música, un art que no segueix convencionalismes, que promou els millors talents i que valora els processos creatius acurats, basats en la dedicació i el mestratge.”

A les 20:00h es van obrir les portes de la “Entrada d’Artistes” que donen accés directe a l’escenari del teatre, amb unes butaques orientades cap a la intèrpret i la platea com a teló de fons. Una vegada dins, els assistents al concert van gaudir de les varietats de Cerveses Alhambra en una benvinguda que va donar pas a una trobada en directe, amb el propòsit de conéixer de primera mà la inspiració que ha portat a Alba Molina a desenvolupar els temes del seu últim disc. Una entrevista informal en la qual es van revelar algunes anècdotes, els gustos personals i el recorregut professional de la cantant.

Durant l’actuació en acústic, Alba Molina va interpretar els temes de “Alba Canta a Lole i Manuel”, un treball que homenatja els seus pares Manuel Molina, recentment mort, i Lole Montoya, als quals admira com a músics. Alba, que busca en aquest treball la calor del bressol, del seu aliment personal i professional, assumeix un dels majors reptes de la seua vida: cantar a Lole i Manuel.

Un repte que ha portat a la sevillana a triar els 11 temes de la seua discografia que rememoren les vivències, les emocions i els records únics que va compartir amb ells. Onze temes a veu i guitarra, sense més artificis, interpretats des del respecte i la humilitat que requereixen. L’encarregat d’acompanyar a Alba en aquest viatge va ser la guitarra de José Acedo, admirador i estudiós de la guitarra del mestre Manuel Molina, enamorat de la naturalitat i el compàs del seu toc, «el toc gitano trianero de l’oncle Manuel» com l’expressa José.

El públic acomodat en el mateix escenari va poder veure i sentir el mateix que Alba Molina durant la seua actuació. Aquesta és la singularitat de “Momentos Alhambra en l’Escenari”, un cicle que permet descobrir de prop i amb els cinc sentits aquells detalls dels artistes i de les seues creacions que escapen a simple vista davant els nostres ulls.

Després de l’actuació, la signatura de discos i una nova degustació de Cerveses Alhambra van completar l’experiència.

A través de “Momentos Alhambra en l’Escenari”, Cerveses Alhambra cerca acostar el millor de l’escena musical, creant experiències que transcendeixen el quotidià per a convertir-se en úniques. Artistes de la talla de Second, Mikel Erentxun, Soleá Morente, Xiquets Mutants, Rufus T. FireFly, Funambulista, Anni B. Sweet, Neuman, Morgan, Varry Brava, Marwan i La Ben Volguda han sigut les propostes musicals que ja han passat per l’escenari del Teatre Principal d’Alacant.

Cerveses Alhambra busca reinterpretacions autèntiques que permeten gaudir sense pressa de cada concorde de les millors peces sonores. Perquè a vegades necessitem parar, observar i escoltar amb calma el que ens envolta per a ser capaces de sentir l’imperceptible. Perquè hi ha coses que no es poden explicar, cal sentir-les.

Les dates dels pròxims concerts programats en el Teatre Principal d’Alacant són les següents:

 

DELAFÉ

30 D’OCTUBRE

 

FREDI LEIS

06 DE NOVEMBRE

 

ENRIC MONTEFUSCO

27 DE NOVEMBRE

 

HORARI DE CONCERTS

20:00h Obertura de portes

20:30h Entrevista en directe

20:45h Inici del concert