Amb motiu del Dia Europeu de l’Art Rupestre, convocat per al 9 d’octubre pel Consell Europeu, dins del seu programa de Jornades Europees del Patrimoni de l’any 2019, el Museu Arqueològic C.Visedo Moltó s’adhereix a la convocatòria; posant en marxa, amb caràcter especial, unes visites guiades a les pintures rupestres prehistòriques de la Gerga, les quals van ser declarades Patrimoni Mundial l’any 1998.
Les visites programades per al 9 d’octubre comptaran amb transport d’autobús gratuït des de la Plaça d’Espanya (Tourist Info) a les 10.00 i a les 11.30 hores. Les places estan limitades a 35 persones per torn i només es podrà visitar les pintures mitjançant reserva prèvia cridant al Museu Arqueològic (965 53 71 44) els dies laborables en horari de 08.00 a 14.30 hores.

Descobertes l’any 1951, en la Sarga es troben representats els tres horitzons artístics de la façana oriental de la Península Ibèrica: L’Art Llevantí, Macroesquemàtic i Esquemàtic. La  Sarga és, per tant, un dels conjunts més representatius de l’art rupestre neolític, l’origen del qual es remunta als inicis de les societats agrícoles i ramaderes que es van establir en aquestes terres fa 7.000 anys.