El Teatre Calderón d’Alcoi va acollir ahir tard la presentació del llibre ‘Camilo Sesto. Ni àngel ni dimoni’, de Ramón Climent, editat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Gran nombre d’alcoians i admiradors del desaparegut cantant i compositor han acudit a la gala que ha oferit, a més, emotives actuacions musicals en homenatge a l’artista.
El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, han assistit a aquest entranyable acte, al costat de l’alcalde de la localitat, Toni Francés. Mazón ha destacat la categoria de Camilo Sesto com un dels vocalistes més representatius d’Espanya a tot el món i, en aquest sentit, ha posat en valor “el seu paper com a ambaixador del seu volgut Alcoi i del conjunt de la província”.
La Diputació no podia deixar passar l’oportunitat de reconéixer i plasmar la seua vida i trajectòria artística a través de les pàgines d’aquest excepcional llibre biogràfic, que ara posem a la disposició de tots els seus admiradors”, ha puntualitzat el president durant la seua intervenció en l’esdeveniment.
Per part seua, Julia Parra ha agraït “el ple absolut d’aquest meravellós Teatre Calderón que parla per si sol de l’orgull que sent aquesta ciutat i aquesta província per un alcoià que mereix tot el nostre afecte i reconeixement”.
La titular de Cultura ha assegurat que, amb el nou llibre, “l’Institut de Cultura alacantí contribueix a segellar en la memòria vides destacables a través d’una col·lecció de biografies premium de personatges rellevants de la nostra província”. En aquesta ocasió, ha assenyalat, “homenatgem a Camilo Sesto, un els grans vocalistes i compositors espanyols de tots els temps, amb Ramón Climent com a narrador de la seua història”.
En la vetlada també han participat la directora cultural del Gil-Albert, Pilar Tébar, i el responsable del Departament de Publicacions i Investigació, Toni Cabot, els qui han recordat que ‘Camilo Sesto. Ni àngel ni dimoni’ es podrà adquirir a partir hui mateix en l’institut alacantí i en les principals llibreries d’Alcoi i Alacant. Com a avançament, s’ha posat a la disposició del públic un estand amb exemplars a la venda en l’hall del Teatre Calderón.
El fermall d’or a aquesta entranyable jornada l’ha posat la música amb un concert a càrrec del grup Els Dayson, amb el qual Camilo Blanes va començar a fer els seus primers passos musicals, i amb l’actuació del saxofonista Moisés Olcina.