Alcoi ha participat en l’Assemblea General Anual d’ASCE, l’Associació de Cementeris Significatius d’Europa de la qual forma part des de l’any 2012. Un dels projectes més importants d’aquesta associació d’àmbit europeu és la posada en valor de la Ruta Europea de Cementeris Significatius de la qual el Cementeri Sant Antoni Abat d’Alcoi forma part des del mateix any, declarada Itinerari Cultural Europeu.

L’Assemblea va tindre lloc a Gant durant els dies 2 al 5 d’octubre. Alcoi va estar representada mitjançant la participació de la Tècnica de Turisme Paola Pons Díaz. Entre els assumptes principals que es van tractar en l’àmbit europeu van destacar la presentació dels futurs projectes de l’Associació, l’herència dels cementeris enfront del seu ús futur en el segle XXI, la millora de la dinamització dels espais entre les comunitats educatives i els escolars així com la presentació d’interessants propostes de ‘paquetizació’ turística al voltant de diversos Cementeris Significatius de la Ruta. A més es va aprofitar per a realitzar les votacions dels nous membres del Steering Committee i l’Assemblea General.

Cal recordar que el cementeri d’Alcoi ha experimentat una important aposta quant a la seua conversió com a producte turístic a partir de la seua incorporació en aquesta ruta europea.

El cementeri ofereix diverses aplicacions mòbils en diferents idiomes que permeten descobrir el seu patrimoni a través de dispositius Android o IOS mitjançant la geolocalització. D’altra banda s’ha treballat en tota la senyalització del recinte i es disposa de material audiovisual promocional i fulls de mà informatius sobre les diferents tipologies d’enterraments, els recintes i els seus punts d’interés.

D’altra banda en matèria de sensibilització i promoció el cementeri Sant Antoni *Abat d’Alcoi s’uneix a la resta de cementeris europeus a través de la celebració de la Setmana Europea de Cementeris Significatius durant la qual s’ofereixen visites tant nocturnes com diürnes. De la mateixa manera aquest tipus de visites s’organitzen amb motiu de la celebració de la Setmana Modernista i del Dia Mundial del Turisme comptant a vegades amb la posada en escena teatralitzada i la participació dels Grups de Dansa de la ciutat.