L’Àrea de Turisme afegeix en el fullet promocional ‘Alcoi Film Office’ dades sobre noves localitzacions, així com el directori d’empreses i serveis o les rutes cinematogràfiques existents

La Film Office d’Alcoi, gestionada a través de l’Àrea de Turisme, ha actualitzat la informació professional sobre els serveis que ofereix. D’aquesta manera, en el fullet promocional Alcoi Film Office s’han afegit noves localitzacions d’espais singulars, escenes urbanes, paisatges, arquitectura i arqueologia industrial. De la mateixa manera, es detalla la informació sobre la trajectòria cinematogràfica d’aquesta Film Office, el directori d’empreses o serveis i la ruta cinematogràfica Alcoi Cinema Tour.

Segons la regidora de Turisme, Lorena Zamora, «Alcoi conta des de fa anys amb una oficina especialitzada en rodatges, la film office, que es gestiona des de Turisme. El que està clar és, que en qüestió de promoció per obtenir resultats t’has de donar a conéixer amb una estratègia definida i menejar-te en molts àmbits. Per això no parem de treballar ampliant serveis i millorant la informació que donem des de l’oficina de turisme, fent-la més accessible en aquest cas per a les productores que estiguen localitzant espais per rodatges. Tenim una cosa molt clara, si per alguna cosa han de triar Alcoi com a destinació del seu rodatge, a banda dels recursos cinematogràfics que ofereix la ciutat, ha de ser pel servei integral que donem, per l’ajuda i col·laboració que preste la ciutat a eixa activitat. El rèdit econòmic que pot representar per a la ciutat és inqüestionable, i hi ha estadístiques que així ho corroboren. Per tant, si tenim tots clara que la finalitat de tot aquest treball que com dic ve de lluny és aconseguir crear una indústria al voltant de l’activitat dels rodatges, cinema, és a dir una indústria audiovisual en la ciutat, ens hem d’implicar tots, administració i sector productiu especialitzat (que hi ha i molt bo a la nostra ciutat). Ser una destinació amb tant de patrimoni a tots els nivells (natural, cultural, arqueològic, industrial, modernista…) ens beneficia molt, el fet de ser una ciutat mitjana també, però no hem de perdre de vista que la vocació de servei i la cerca de l’excel·lència ha d’estar en la base de tota l’estratègia, no més així aconseguirem posicionar-se i poder competir amb altres destinacions molt més consolidades en el sector».

Alcoi forma part de Costa Blanca Film Commission i quant a la realització de rodatges, destaquen una àmplia llista de títols com Rufino (1998), d’Octavi Masià; Arrítmia (2005), de Vicente Peñarrocha; Manolete (2006), de Menno Meyjes; El Jardín del Eden (2007), de John Irvin; Nacidas para sufrir (2008), de Miguel Albadalejo; Todos tenemos un plan (2010), d’Ana Piterbarg; Balada Triste de Trompeta (2010) d’Alex de la Iglesia; Como estrellas fugaces (2011), d’Anna di Francisca; Atraco (2012), d’Eduard Cortés; Desenterrados (2012), de Xavi Cortés; i Dime quién soy (2019), d’Eduard Cortés.

D’altra banda, de la mà del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, a través del seu Film Commision, s’està treballant en la realització d’un fam trip de localitzadors nord-americans per a el mes vinent d’octubre.

En aquest viatge de familiarització, es visitaran a més de les localitzacions de la nostra ciutat, altres situades a Xàbia, Altea, Benidorm, Guadalest, Villena, Torrevieja, Xixona i Alacant.

De la mateixa manera, també a través del Patronat, Alcoi tindrà presència en el ‘workshop’ Shooting Locations Marketplace, paral·lel al Festival de Cinema de Valladolid «Seminci», que se celebrarà el mes vinent d’octubre.