Quan et trobes a menys d’un metre d’Alexis Sanz descobreixes que és una persona amb somnis i amb determinació per a aconseguir-los. Resulta molt alegre i amb capacitat de transmetre-ho, a més de ser una persona optimista però sense exagerar.

Ell es va graduar en Econòmiques en Toulouse i va realitzar un Màster de Comerç Internacional. Arribe a treballar fins a dos anys en Paris en el sector financer. També va ser venedor en Massimo Dutti i li va resultar molt atractiu perquè li permetia estar molt prop de la gent.

Les seues experiències li han permés entendre les necessitats de les empreses que realment són les necessitats de les persones que emprenen. Li importa conéixer les històries de la gent perquè li resulta molt inspirador a partir del diàleg que desenvolupa amb les persones.

Sempre ha jugat al futbol, però no li he preguntat de quin equip és aficionat. Ho deixe com un secret.

Pregunta Quin és el titular que definiria el teu projecte de Lalicantina.com en aquests temps on tot el que resulta en línia per a un bon enfocament de negoci sembla bàsic?

Resposta: La voluntat d’unir la província per a fer-la més forta. Buscar i trobar una solució per a créixer. És una iniciativa de societat. Hem posat un lloc on es pot reunir i la gent vol estar.

P: Us presenteu com el Marketplace de la província d’Alacant, sou sobretot una entitat que recolza als professionals de la casa des del 15 de setembre de 2020.

R: Vaig tancar el contingent de la província d’Alacant perquè la gent el que busque el trobe realitzat des del nostre entorn. No és necessari tindre mil ofertes de mil empreses diferents sinó les que aporten valor ací. També ser un Marketplace la província ho considere la nostra força. L’expansió no es base a muntar la valenciana.com o la murciana.com

P: Quantitativament, amb quantes empreses i articles contáis?

R: Hem aconseguit les 200 empreses gestionat ja 3000 articles.

P: Es pot tindre 25 anys i ésser el CEO o director d’aquest projecte a la nostra província per a poder viure d’ell?

R: L’edat no influeix en l’èxit, però si la idea. Traure l’energia dels comerços donant-los un braç de suport és amb el que hem aconseguit que confien en nosaltres.

P: Teniu productes amb l’etiqueta ‘de la terreta’ que després podeu fer arribar a qualsevol part del món.

R: Per a nosaltres l’objectiu és el comerç local: la fleca del barri, la botiga de roba, la merceria. Després és veritat que empreses més grans també han apostat per nosaltres amb aquesta denominació protegida. A continuació, l’objectiu també ha sigut aconseguir que hi haja una resposta nacional d’atenció als productes de la terreta. Defense el concepte de l’economia circular, però és veritat que estem venent també a Galícia o a Madrid…

P: El teu negoci té un component social perquè conec personalment que esteu distribuint gratuïtament el llibre “Todo era Marzo y otros relatos”

R: Tenim una noció de responsabilitat i també he de donar suport a les iniciatives pensades per a millorar la vida de les persones. Cal deixar una doble petjada: econòmic i social.

P: En què consisteix la campaña 1=3 que heu posat en marxa en el vostre portal?

R: És una forma molt representativa de donar a conéixer què es pot fer amb la compra d’un llibre. Amb la comprar del llibre “Todo era Marzo y otros relatos” permet aconseguir realitzar tres menús per a persones que hui, per la situació, ho necessiten.