La Fundació Cidaris, gestora del Museu Paleontològic d’Elx, i la Fundació Secretariat Gitano han signat un nou conveni de col·laboració en el marc del ‘Projecte didacPAL’ per a donar continuïtat a les propostes iniciades fa diversos anys entre totes dues entitats. Un acord que pretén acostar el museu i les Ciències de la Terra d’una manera amena i divertida a la comunitat gitana.

El projecte inclou, entre altres accions, la realització de tallers didàctics i jornades de repàs escolar, en el qual el MUPE es convertirà en una aula oberta. A més, s’està col·laborant en el ‘Projecte Mentoring’ de la Fundació Secretariat Gitano, la finalitat del qual és la capacitació i formació basada en la transferència de coneixements a través de la vivència d’una jornada, coneixent així el funcionament del museu il·licità. Aquesta iniciativa permet que l’alumnat conega diferents professions, exemples d’itineraris formatius i professionals i, en definitiva, motivar-li per a continuar estudiant.

Des del MUPE s’aposta per aquest tipus d’iniciatives, que compta amb la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’, en la qual els museus juguen un paper important dins de la societat, tant en l’àmbit social, educatiu i cultural, com a turístic. D’aquesta manera, la institució museística torna a mostrar l’interés a convertir-se en un museu plural i integrador.