El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Alacant ha convocat la 1a edició del curs “Formador Homologat en Vins Alacant DOP” amb el qual vol buscar a especialistes del sector del vi del més alt nivell.

Es tracta d’una activitat formativa amb centre en la ciutat d’Alacant i que durarà tres dies en els quals s’oferirà formació i experiències variades per a conéixer millor les especificitats d’aquesta figura de qualitat. Del 25 al 27 d’octubre se celebrarà la primera on a més es podrà viure l’entrada directa de raïm en els cellers.

El panell del professorat s’ha seleccionat amb experts tècnics col·laboradors de la denominació d’origen de diferents àmbits. Luis Noguera i Diana Cardó formaran en les particularitats organolèptiques dels vins a través de tast. David Doñate coordinarà la seua formació en vins especials del món maridando el Fondillón amb el prestigiós xef Dani Frías del Restaurant La Ereta. David López Lluch i Concepción Torres, tots dos de l’Escola Politècnica d’Orihuela de la Universitat Miguel Hernández oferiran els seus coneixements tant de legislació com de sòls de la zona. I Jose Luis Menéndez del Museu Arqueològic d’Alacant MARQ, el difícil resum històric, un capítol realment especial d’aquesta demarcació.

A més, el curs ofereix un taller de maridatge d’arrossos i les visites a cellers de les diferents comarques, que aniran alternant-se en diferents edicions.

El curs atorgarà a cada alumne un certificat de professionalitat. Però sobretot, “farà real l’experiència d’aquests vins amb la vivència en la zona, visites a cellers i un major aprofundiment en la part tècnica que explica la vinculació amb el territori” destaca el President Antonio M. Navarrés.

Aquest curs compta amb el patrocini del Patronat de Turisme de la ciutat d’Alacant.

La informació i inscripcions per al curs es troben en la web: https://vinosalicantedop.org/curso-formador-homologado/