El col·lectiu ALICANTE ENTIENDE LGTBI prepara la celebració de l’ORGULL LGTBI 2020, adaptat a la «nova normalitat» després de l’estat d’alarma, perquè aquest pròxim 28 de Juny, Alacant tinga el major Orgull virtual de la seua història.

Aquest pròxim diumenge, i durant tot el dia, s’ha dissenyat una programació virtual, que serà emés en directe a través de facebook live (www.facebook.com/alicantentiende), i que comptarà amb múltiples connexions des de diferents punts d’Espanya.

Començarà a les 11’30 h., amb la presentació de l’esdeveniment i les salutacions de diferents associacions, col·lectius, entitats i activistes que se sumen a la iniciativa, i a les 12 h començarà un Festival LGTBI Infantil, amb actuacions de màgia, contacontes, cançons i diversió de la mà de Pupi Poisson, el Mag Charly, Llibres Chus i la Superfamily, organitzat per @EleyEme_life a través de instagram.

A les 13 h. tindrem una masterclass sobre moda i models LGTBI, impartida per Rafael Pautasso, productor i dissenyador de moda argentí.

A les 17 h. tindrem una xarrada sobre literatura LGTBI, a càrrec de Juan Dresan, escriptor, director de cinema i periodista, que es connectarà des de Madrid, per a analitzar el gènere de la literatura homosexual.

A les 17’30 h., tindrà lloc l’actuació d’Alex Guirado, artista i cantant murcià, que interpretarà en directe diversos dels seus temes amb inspiració LGTBI.

A les 18 h. connectarem amb una família gallega, de pare transsexual gestant, que ha donat a llum a una xiqueta, juntament amb la seua esposa, i així mateix, amb una parella homosexual, que està en llista d’espera d’adopcions per a formar una família, per a explicar-nos les seues experiències en tot el procés i conéixer més de prop la realitat de les famílies LGTBI.

A les 19 h., tindrem la projecció d’un curtmetratge, seleccionat de la Secció Oficial LGTBI del Festival de Cinema d’Alacant, i que serà presentat per Vicente Seva, com a director del Festival, i Chus Rierol, com a director del Jurat LGTBI d’enguany.

A les 19’30 h., tindrà lloc una interessant tertúlia sobre la «Memòria històrica LTGBI», amb la participació d’històrics activistes de la lluita homosexual a Espanya, com Jordi Petit (Barcelona); Antoni Ruiz (València); Jorge Pérez (Màlaga) i Mariano Beltrán (Barcelona), que ens comptaran, des de la seua pròpia experiència, l’evolució de la lluita pels drets LGTBI al nostre país.

A les 20’30 h. connectarem en directe, des de Colòmbia, amb l’activista Manuel Antonio Velandia, que va ser el primer refugiat que va aconseguir, a Espanya, el seu reconeixement com a víctima per la seua orientació sexual, i que ens parlarà de les noves realitats no binàries, com a expert sexòleg i investigador LGTBI.

I per a tancar les activitats, tindrem en directe a Manu Senent, DJ i compositor alacantí, que ens oferirà una sessió de música electrònica i ball.

Com a activitats prèvies a aquest VIRTUALFEST LGTBI, el divendres, 26 de juny, des d’Alacant Entén es participarà en la trobada virtual de Persones LGTBI amb discapacitat funcional, organitzat des de la Federació «Plena Inclusió CV», juntament amb el col·lectiu Lambda (València) i Castelló LGTBI, que començarà a les 10’30 h del matí i que també serà retransmés en directe per facebook live.

I posteriorment, a les 12’45 h, des d’Alacant Entén, i en participació amb l’Ajuntament de Sant Vicent, s’organitzarà una webinar online, oberta a tothom, per a parlar sobre les realitats LGTBI.