Aquest dilluns 3 de maig a les 11 del matí les associacions Alicante Entiende LGTBl i Entendemos LGTBl han convocat en la plaça de l’Ajuntament d’Alacant a les forces vives de la ciutat, associacions LGTBl de la província i a tots els mitjans de comunicació a un esdeveniment de repulsa contra la violència LGTBlfóbica amb motiu de l’agressió perpetrada el febrer passat contra tres xics gais al parc de la Muntanya Tossal. El lema de la convocatòria ha sigut Nos Unimos Contra el Odio. L’esdeveniment ha comptat amb la presència de cinc de les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament d’Alacant: Ciutadans, PP, PSOE, Compromís i Unides Podemos, associacions i una nodrida presència dels mitjans de comunicació i de la ciutadania alacantina que han volgut unir-se en aquest acte de reivindicació contra la violència i l’odi. Durant el transcurs de l’acte José Ramón Samper i Lydia Na, presidents d’Alacant Entén LGTBl i Entenem LGTBl respectivament, han procedit a la lectura del manifest conjunt per a compartir-los amb tots-es els-les alacantins-es.

No és fàcil rebre una agressió i denunciar-ho, no és fàcil patir lgtfbfobia i donar la cara, i a les nostres mans, i les dels servidors públics als quals paguem el sou està la clau per a acabar amb això. “Som éssers humans amb els mateixos drets i deures que la resta de la ciutadania”.

La brutal agressió que es va donar a conéixer aquesta setmana a través dels mitjans de comunicació a tres homes gais de la ciutat d’Alacant, visibilitza una situació que vénen denunciant des de fa anys des dels col·lectius LGTBI a nivell tant local com nacional, situació que es ve incrementant en els últims temps, negant a la societat alacantina en aquest cas la nostra pluralitat i diversitat.

Fa uns dies es va aprovar a l’Ajuntament d’Alacant l’I Pla contra la LGTBFOBIA de la nostra ciutat implementant tota aquella legislació necessària perquè aquests actes desapareguen, educant a majors i menors en la plena diversitat.

S’han unit ací perquè volen unir-se als agredits, a totes les víctimes de l’odi. Volen visibilitzar aquesta situació que és més habitual del que hauria de ser. Perquè ells tres, els tres homes assetjats, insultats, perseguits o apallissats, són els únics protagonistes d’aquesta història, i “som ací per ells, simple i exclusivament per ells”.