Alacant participa en el projecte artístic “Outer Space Transmitter” que permet la comunicació amb l’univers

Alacant participa en el projecte artístic “Outer Space Transmitter” que permet la comunicació amb l’univers

Durant la jornada d’ahir, els ciutadans d’Alacant tindran l’oportunitat de redactar un missatge dirigit a l’univers a través de l’antena funcional que romandrà en la plaça del Mercat Central fins a les 19 hores d’aquest dilluns. Tots els missatges seran publicats anònimament en un arxiu digital en constant creixement en la pàgina web i manats a l’espai, on romandran de manera infinita, com a imatges artístiques. L’enviament també es podrà realitzar a través dels dispositius mòbils amb la descàrrega d’un codi QR. L’obra d’art viatja a través de les regions d’Europa per a reunir les diferents perspectives sobre la Unió Europea com a comunitat política.

A l’acte d’obertura al públic ha assistit el regidor de Cultura, Antonio Manresa que ha volgut emfatitzar en el seu missatge “la importància d’Europa en aquests moments», acompanyat de la regidora de Mercats, Lidia López que ha posat en valor el centenari del Mercat Central “ja que és la millor ubicació que podíem triar: aquest emblemàtic edifici”. Els edils de l’equip de govern han estat acompanyats de diferents representants de la Corporació municipal, així com la vicerectora de la Universitat d’Alacant, Catalina Iliescu o el catedràtic de Dret Internacional, Manuel Desantes. L’acte ha comptat amb el suport de les associacions de mercats municipals i comerciants d’Alacant.

L’exhibició ha arribat a Alacant gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i la Universitat d’Alacant, amb l’artista visual Bonica Schulzek i el projecte internacional d’investigació REGIOPARL, després de situar-se en diverses ciutats d’Alemanya, com a Colònia o Dusseldorf i Cracòvia a Polònia. Després del seu pas per la capital de la Costa Blanca, s’instal·larà a Berlín coincidint amb el Dia d’Europa el pròxim dia 9 i seguint amb una gira per Àustria on es podrà veure a Viena entre altres ciutats. També se situarà a la ciutat francesa de Montpeller.

Els alacantins i visitants, podran visitar l’obra d’art, conéixer a l’artista Mona Schulzek i participar en aquest projecte de diàleg. L’esdeveniment està obert al públic i és gratuït. Es disposarà d’informació i ajuda en el lloc, en espanyol, anglés i alemany. “Tota la gent és benvinguda a participar en aquesta forma única de diàleg a través de l’art” segons ha manifestat la creadora.

Sobre el projecte d’art

El “Outer Space Transmitter” és una obra d’art formada per una antena funcional a través de la qual la gent pot enviar missatges sobre Europa a l’espai. Els vianants poden introduir les seues respostes individuals, utilitzant la terminal de la instal·lació o a través del mòbil visitant la pàgina web del projecte www.outerspacetransmitter.art. Participant en aquesta experiència, la ciutadania té la possibilitat de compartir la seua perspectiva personal sobre la UE, una institució política a vegades percebuda com allunyada de la vida de la gent. Què significa ser un ciutadà/a de la Unió Europea? El projecte d’art “Outer Space Transmitter” convida als alacantins i visitants a compartir la seua resposta a aquesta pregunta

Sobre l’artista

Bonica Schulzek és una artista visual. Estudia en la Kunstakademie Düsseldorf en la classe de Gregor Schneider i Peter Piller. En 2019, va rebre la beca Max Ernst per al seu treball artístic, la qual va ser acompanyada d’una exhibició en solitari en el Museu Max Ernst. També va rebre el primer premi Vonovia pel seu treball de fotografia “Ottomane”, que va ser presentat en nombroses col·leccions privades i museus.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X