El passat 4 de febrer, Almacor, el jove artista urbà de la localitat de Villena, va llançar la seua nova cançó ʻDimeʼ. Amb aquesta nova proposta musical, el cantant continua collint grans xifres de reproduccions en Youtube i Spotify, on es compten ja per desenes de milers.

Alturo Almarcha Corella, més conegut pel seu nom artístic Almacor, és un artista urbà nascut a Villena (Alacant) en 1997, que va debutar en la música en 2019 amb el llançament del seu primer single titulat ʻVenteʼ. Encara que la seua trajectòria encara és molt breu, el cantant ha experimentat diversos canvis notables en la seua música que rep influències de múltiples estils, a través dels quals va definint el seu propi.

En les seues cançons predomina una combinació dels gèneres trap i reggaeton, i en elles interactuen els sons llatins amb les noves influències de la música urbana espanyola; a tot això caldria afegir el hiphop, al qual sempre s’ha sentit estretament vinculat. A través de les seues cançons, cerca acostar als fans de la seua generació a una nova concepció de la música. En les seues lletres, que beuen en certa manera del substrat cultural de la música pop, Almacor tracta diverses temàtiques, moltes d’elles enfocades cap al seu costat més personal, i entre les quals destaquen les problemàtiques de l’amor en la joventut.

La combinació de diversos gèneres musicals, la temàtica de les seues lletres i la manera en què cristal·litza musicalment tot això en un estil propi, han fet que l’artista haja collit fins al moment una sèrie d’èxits molt destacables, considerant el poc temps que porta desenvolupant la seua activitat en el món de la música. El mateix any en què va debutar amb la seua cançó ʻVenteʼ, en 2019, va estrenar els senzills ʻBáilaloʼ i ʻEl Dembowʼ, havent superat ja el primer les 300.000 visualitzacions en Youtube i el segon les 240.000. Així mateix, el 21 de novembre d’aqueix mateix any va traure a la llum el seu següent senzill titulat ʻLa Habanaʼ, que va aconseguir tan sols un mes després de la seua estrena més de 225.000 reproduccions en youtube.
En Spotify les xifres també parlen per si soles, ja que la seua cançó ʻLlamandoʼ, en la qual va treballar amb el productor Chus Santana, compta amb més de 380.000 reproduccions, i ʻYo ya no quiero nadaʼ amb més de 520.000.

Ara, el llançament del tema ʻDimeʼ arriba en un moment clau de creixement en el qual la seua prometedora carrera sembla anar-se consolidant èxit rere èxit. N’hi ha prou amb dir que aquest nou senzill ha superat, tan sols un mes després del seu llançament, les 80.000 visites en Youtube.

Tal com informa El Periódico de Villena, aquesta nova cançó va ser creada per Almacor basant-se en una experiència real que va tindre entorn d’una relació de parella. Va ser ell qui va decidir allunyar-se de la seua companya perquè va veure que les coses ja no marxaven com esperava. No obstant això, el pas del temps ens fa veure les realitats passades amb una altra perspectiva, i aquest tema naix arran d’això mateix, de la reflexió sobre una persona que va resultar ser molt més important per a ell del que va ser capaç de percebre en el moment de la separació.

Potser l’èxit que ha adquirit la cançó en tan poc temps es dega a la capacitat dels qui l’escolten per a identificar-se amb una història que, malgrat ser tan personal, tracta una qüestió que molts altres han experimentat en algun moment. La lletra parteix d’un procés d’introspecció intimista, en el qual es reconeix tant un sentiment de culpa per la relació acabada com el desconsol davant el fet de no saber què és el que realment va provocar la desconnexió en la parella.

Aquest hit, que promet ser un dels mes importants fins al moment per al jove cantant, s’ha llançat acompanyat d’un videoclip que està disponible en el seu canal de Youtube. A més, la seua discografia completa es pot visitar en el seu perfil de Spotify, on també es pot trobar la seua nova cançó ʻDile a Cupidoʼ, realitzada en col·laboració amb Joanna Crass.