En un acte presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig en la seu universitària d’Alacant, l’alcaldessa d’Almoradí María Gómez, va formalitzar la recepció de dues subvencions: una de 206,611 euros per a la rehabilitació i reconversió d’un habitatge rural en futur Centre d’Interpretació de la Carxofa i el Paisatge de la Vega Baixa, i una altra ajuda de 165.289 euros per a rehabilitar l’edifici històric de les Escoles Nacionals, situat en el carrer Rafael Alberti, amb la finalitat de convertir-ho en seu de l’Arxiu Històric Municipal.
Un total de 27 municipis han sigut receptors de les ajudes del Programa Operatiu FEDER, de la Generalitat Valenciana, per a la conservació i recuperació de béns patrimonials i culturals. Aquests fons concedits per l’administració autonòmica aportaran el 50% del pressupost dels projectes, mentre que l’altra meitat l’aportaran els propis Ajuntaments.
Es compleix així l’objectiu marcat per l’actual equip de govern d’aconseguir més fons per al nostre municipi, amb la finalitat de crear una estratègia i un pla de futur desenvolupament; en definitiva, un Almoradí més connectat i accessible. No són aquestes les úniques actuacions demanades, ja que també s’han presentat projectes -alguns encara pendents de resolució- per a Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC), Accessibilitat i Inclusió.
Amb aquesta subvenció es van a escometre dos importants projectes que pretenen, d’una banda, protegir i conservar la nostra memòria documental i gràfica amb la creació de l’Arxiu Històric, i per una altra, la posada en valor i conservació de les nostres tradicions i principal patrimoni: paisatge i horta.