Els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny Altea acull la III Edició de la Nit de l’Art enguany emmarcada dins del projecte Altea Mar de Cultures que celebra la Capitalitat Cultural Valenciana de la localitat. Un festival de tres dies en què el públic assistent gaudirà de conferències, visites guiades a tallers d’artistes, activitats per a la infància, exposicions d’art i un gran circuit artístic de performance, vídeo creació i instal·lació obert i gratuït.

Gràcies a la col·laboració amb el Campus de Belles arts de la UMH d’Elx i la Càtedra Anetta Nicoli, el dijous 30 de maig es durà a terme una visita guiada per les instal·lacions de la Facultat, així com la conferència Juana Francés. Una artista entre homes a càrrec de la crítica d’art Isabel Tejeda.

El divendres 31 de maig a les 19h des de la Plaça de la Creu eixirà un tour guiat pels tallers i estudis d’artistes situats en el barri antic de la localitat que acabarà a les 21:15h amb una performance en l’espai Jean Cocó Boutique & Gallery. La nit del divendres tindrà lloc la festa inaugural de la Nit de l’Art a les 23:30h a l’esplanada del Tram Altea i l’hotel Gran H La Marina, que comptarà amb una performance de la companyia Teatres de la Llum i Dj. Cach@rro per a amenitzar la festa.

Els més xicotets també tenen el seu espai reservat en la Nit de l’Art. El dissabte 1 de juny tindrà lloc el taller de creació amb llum negra Glow de la companyia Lemon Art Lab a la Casa de Cultura amb una primera sessió per a xiquets de 3 i 6 anys a les 11h i una altra per a xiquets de 7 i 11 anys a les 12:30h. Les places són limitades prèvia inscripció i sorteig en nitdelartaltea@gmail.com

Així mateix, a les 11h del dissabte eixirà un altre tour guiat per tallers d’artistes des de la Plaça del Convent, aquesta vegada dirigit als tallers de la zona marítima i l’horta alteana.

La vesprada del dissabte 1 de juny concentra el major nombre d’activitats, començant per tres instal·lacions a la Casa Toni el Fuster, Espai Sol i el Mirador Francesc Martínez i Martínez, un espectacle de dansa contemporània en Espai Salmaia, una performance en la Plaça de l’Aragonés i arribada la mitjanit la clausura del festival organitzada pel Vice-rectorat de Cultura i Extensió Universitària de la UMH en la Plaça del la Església d’Altea.

Totes aquestes activitats aniran acompanyades de sis grans exposicions que inauguraran el dissabte 1 de juny simultàniament a la Casa Toni el Fuster, Espai Salmaia, Espai El Sol, Gran H La Marina, AlteArte i Mamarosa.

A més, com a novetat, enguany el festival compta amb l’aplicació mòbil gratuïta Play Altea amb la qual el públic podrà seguir la ruta de la Nit de l’Art en tres idiomes.