Alumnes de cinc IES d’Elda i Petrer (Torreta, Monastil, La Melva, Azorín i Paco Mollá) participaran en la  setena edició del Concurs Joves Talents ‘Vall del Vinalopó’. El certamen inclou set disciplines artístiques (poesia, balls, arts escèniques, cant, dibuix, relats curts i creacions tecnològiques) i els concursants es distribuiran en dues categories: alumnes i alumnes nascuts entre 2004 i 2007 i nascuts entre 1998 i 2003.

Les regidores de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament d’Elda, Nieves López i Laura Rizo, al costat de representants de l’organització, han explicat els detalls d’un concurs que també compta amb la col·laboració de Caixa Petrer. El termini d’inscripció finalitzarà el 15 de març i la fallada del jurat es donarà a conéixer el 23 de maig, a les 20.00 hores, en la gala final que se celebrarà en el Teatre Castelar.

En aquesta ocasió, els beneficis de la gala es destinarà a Codis, una associació que agrupa famílies amb xiquets amb discapacitat i que té com a principal objectiu oferir un oci adequat. Els guanyadors en cadascuna de les modalitats i categories rebran un premi de 100 euros, mentre que els segons rebran 50 euros.

A més de les dues regidores, a la presentació del concurs han assistit Andrés Mataix, del Ampa de l’IES Azorín, Elía Gil i Beatriz Martínez, de l’associació Codis, i Raquel Latorre, de l’organització del concurs. Nieves López, com a regidor de Cultura, ha destacat que “és d’agrair la labor de les persones que ens acompanyen hui perquè sou la cara visible de moltes famílies que porten molt temps treballen i arribant a molts centres”.

Per part seua, Raquel Latorre ha agraït el suport de l’Ajuntament, “perquè gràcies a vosaltres, i any rere any, podem repetir aquest concurs”. Elía Gil, de Codis, ha explicat que l’associació “organitza campaments mensuals perquè els nostres fills tinguen un oci adequat a la seua edat».