El Museu Arqueològic d’Alacant ha sigut l’escenari del lliurament de premis del concurs ‘Un MARQ de contes’, que enguany han recollit els alumnes i alumnes del col·legi d’Educació Especial El Somni. El certamen, que compleix la seua onzena edició, té com a objectiu incentivar l’interés per la nostra història i patrimoni, així com cap al món de l’arqueologia, entre els estudiants de la província.

El lliurament de diplomes als autors del conte guanyador, ‘Lupi i la Història’, ha estat presidida pel director gerent de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés, el director del Somni, Emilio José Ruiz, i el director tècnic del museu arqueològic, Manuel Olcina. Després de l’acte, ha tingut lloc una representació amb titelles protagonitzada per Lupi, personatge de la història guardonada, els flamants autors de la qual han gaudit posteriorment recorrent el museu i les seues exposicions.

A través d’aquesta proposta, el MARQ convida als escolars a descobrir el museu com un lloc on divertir-se aprenent, comprendre la importància de l’extraordinari llegat que atresorem com a província, potenciar el treball en equip i fomentar la lectura i creativitat, entre altres coses. Centres escolars de tota la província han participat enguany en el concurs complint un altre dels objectius del projecte, que el museu estiga present a les aules durant tot el curs escolar.

Els centres participants havien de presentar un conte ambientat en alguna de les etapes històriques presents a les sales del MARQ. Per part seua, el museu els ha proporcionat material de suport com a guies didàctiques, fitxes de treball i informació sobre les diferents èpoques històriques, així com una visita al museu o als seus parcs arqueològics.