‘Dansa a Escena 2022’, el circuit d’impuls a la dansa promogut pel INAEM i desenvolupat per la Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de titularitat pública, torna a Villena aquest dijous, 25 d’agost, amb les propostes artístiques d’Amaia Elizaran i les companyies Marroch i Ertza. La plaça del Teatre Chapí acollirà a les 19.30 hores, i en el marc de la mostra ‘Tres en dansa’, la posada en escena de les peces ‘OUT’, ‘Entre nosaltres’ i ‘Meeting Point’.

La tolosarra Amaia Elizarán posarà en escena ‘OUT’, un treball que sorgeix durant el confinament com un ball d’homenatge a la ‘nova llibertat’. ‘OUT’ és un solo de dansa contemporània amb música en directe (que signa Xabier Zeberio) on la personalitat de cadascun pren importància creant una atmosfera envolupant: “Tot és aigua. Silenciosa, ferma, opressiva, envolupant. Fins que actua la física i es trenca la tensió superficial i arriba l’erupció líquida. La llibertat s’obri pas i desapareix l’angoixa. L’aire inunda els pulmons. Lliure”, destaca la seua creadora.

Amaia Elizarán. ‘OUT

Per part seua, Marroch, la companyia alacantina de dansa contemporània formada per Salvador Rocher, María Palazón i Melodia García, presentarà ‘Entre nosaltres’, una al·legoria entorn de les relacions interpersonals. Els tres ballarins, que pretenen mostrar la fusió de diferents llenguatges de moviment per a arribar a tota mena de públics, recalaran en localitat alacantina amb un muntatge inspirat en la necessitat de relacionar-se de l’ésser humà: “Tota relació interpersonal porta amb si un pes addicional, la responsabilitat de tractar bé a aqueixa persona, cuidar-la, poder discutir i saber reconciliar-se”.

La cita amb la dansa conclourà amb la companyia Ertza, fundada en 2004 sota la direcció del ballarí i coreògraf basc Asier Zabaleta, i la seua obra ‘Meeting Point’ -Premi Max 2018 al Millor Espectacle de Carrer-, que expressa l’esperit i la filosofia artística de la formació: transmetre emoció a partir dels conflictes de l’ésser humà. En aquest cas, de dos amics que han de recórrer un llarg camí per a conéixer-se. Premi Umore Azoka 2017 al Millor Espectacle de Carrer d’Euskadi, l’obra naix d’una reflexió sobre la manera en què es creuen els laberints vitals de les persones i els canvis irreversibles que això provoca. Un treball on impera la passió pel ball i l’encreuament de llenguatges com el break danse o l’hip hop per a arribar a un territori híbrid i nou.

Ertza, Asier Zabaleta
Ertza, Asier Zabaleta

“TRES EN DANSA” ha sigut inclòs també en el Programa HOP!!!- Festival d’Arts Escèniques en l’Entorn Urbà de Villena.

TEATRE CHAPÍ de Villena – Plaza del Teatre –

“TRES EN DANSA”

OUT d’Amaia Elizaran

ENTRE NOSALTRES de Cia.. Marroch

MEETING POINT de Cia. Ertza.

Dijous 25 d’agost 2022 a les 19’30h.

Duració aproximada: 55 minuts

Accés lliure

www.amaiaelizaran.com

www.ciamarroch.com

www.ertza.com