L’obra d’aquesta jove de Banyeres de Mariola ha sigut triada entre les 25 propostes presentades. El jurat ha atorgat un esment especial a altres dos cartells pel seu disseny

Ana Belda Tudela ha guanyat el concurs per a triar el cartell anunciador de la CXXXVII Cavalcada de Reis Mags de la Ciutat d’Alcoi. La seua obra, presentada sota el lema “Una visita molt important” ha aconseguit el premi únic de 1.200 euros i serà penjat el pròxim 4 de desembre a les 19.30 hores en la façana de l’Ajuntament.

Al concurs es van presentar un total de 25 propostes dins del termini establit, de les quals 14 van ser eliminades en una primera ronda de votacions i altres sis van ser descartats en les dues següents. Finalment, el jurat va triar a cinc finalistes i els va valorar atenent criteris com la tècnica utilitzada, els colors emprats, la composició simètrica matemàtica, la tipografia, l’originalitat o la presentació, entre altres.

Com a resultat, van acordar per unanimitat que el cartell número 21, presentat per Ana Belda Tudela fora el guanyador i van atorgar un esment especial als cartells presentats per Ximo Murillo i Óscar Climent pel seu disseny.

El jurat ha estat compost per Tamara Vallejo, professora de la secció de Teoria i Pràctica de l’Escola de Belles Arts d’Alcoi; Beatriz Galiana Cardona, professora de Disseny Gràfic de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi; Silvia Sempere Ripoll, professora del departament d’Enginyeria Gràfica al Campus d’Alcoi de la UPV; Elisa Beneyto Gómez, professora del departament de Dibuix de l’IES Pare Vitòria; i Mónica Jover Calvo, pintora i assessora artística de l’Associació de Sant Jordi.

A més, enguany com a novetat es va incorporar al jurat un membre proposat pel Consell Local de la Infància i l’Adolescència d’Alcoi, que en aquesta ocasió va ser Diego León Écija Bisquert. Com a secretària del jurat va actuar la funcionària de l’Ajuntament d’Alcoi, Susana Sánchez Rey i va exercir com a presidenta del mateix la regidora de Festes, Carolina Ortiz Pineda.

La regidora va destacar la qualitat de totes les obres presentades i va valorar especialment l’aposta pel disseny, animant a la participació en futures edicions d’aquest concurs. Sobre l’obra guanyadora, Ortiz va destacar que “el jurat ha valorat especialment que es tracta d’un cartell que s’ajusta al públic al qual va dirigit, que són els xiquets i xiquetes. És una obra que ressalta els elements més significatius de la nostra ciutat i del nadal alcoià de forma estilitzada, apel·lant al mateix temps a la il·lusió que caracteritza a la nostra cavalcada”.

Ana Belda

Ana Belda va estudiar Batxiller artístic en l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi (2011-2013) i va obtindre el Grau en Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat Jaume I a Castelló (2013-2017). Compta a més amb un Màster de disseny gràfic i creativitat a l’Escola Europea del Disseny Coco School a Alacant.

Va iniciar la seua carrera professional en l’agència de disseny i comunicació Ugedafita de Villena (2016) i en el departament de comunicació del periòdic El Iberico a Londres (2017). Posteriorment va exercir com a dissenyadora gràfica en l’agència de màrqueting i comunicació Ecommalia de Banyeres de Mariola (2018) i des d’eixe any i fins a l’actualitat treballa en el departament de disseny de l’empresa Cuadros Belda S.L.