Eva contra Eva és la nova posada en escena de la directora Silvia Munt, que junt actors tan coneguts com Ana Belén o Manuel Morón, dona vida a una història que està inspirada en el clàssic de Joseph L. Mankiewicz Eva al nu, i l’adaptació del qual ha sigut realitzada per Pau Miró. L’obra es representarà aquest dissabte 5 de febrer a les 20.00 hores en el Gran Teatre.

L’endemà, i en el mateix recinte, la Coral Il·licitana posarà en escena la sarsuela El cantar del traginer, amb música de Fernando Díaz Giles i llibret de Serafín Adame i Adolfo Torrado, que originalment va ser estrenada a Barcelona l’any 1930.

En L’Escorxador, els més xicotets podran gaudir del taller Espejito, espejito màgic oferit per Menuts i menudes artistes el dia 6 de febrer. Així mateix, es podrà continuar visitant l’exposició Audiovisuals per al canvi social fins al 20 de febrer.

El romanç Effiel es projectarà des del dimecres 1 fins al diumenge 6 de febrer als Cinemes Odèon. La pel·lícula narra la història de l’enginyer Gustave Eiffel que, després de creuar-se amb una misteriosa dona del seu passat, s’inspirarà per a canviar la imatge de París per sempre. En els mateixos cinemes, però el dissabte 5 i el diumenge 6 es podrà veure la cinta infantil Sonic, la pel·lícula a les 17.30 hores.

La sala cultural La Llotja s’omplirà el divendres a la vesprada de riures de la mà de José Luis Calero amb el seu monòleg La meua gran nit d’humor.

A la sala La Tramoia, el dissabte 6 de febrer es representarà l’obra de teatre per a xiquets i xiquetes Jo vaig nàixer a la casa del meu avi.

D’altra banda, és l’última setmana per a veure les dues exposicions realitzades en la Calahorra i en el Centre Cultural Les Clarisses. En l’Ordre Tercera es podrà visitar El cantic dels criatures fins al 6 de març.

****

Gran Teatre

• Dissabte 5 de febrer.

Teatre: Eva contra Eva dirigida per Silvia Munt

Entrades: Instanticket o en la taquilla del Gran Teatre.

Horari: 20.00 hores.

Informació: Els personatges de l’obra seran representats per Ana Belén, Mel Salvatierra, Javier Albalá, Manuel Morón i Ana Goya.

Sinopsi: dues actrius, de generacions diferents, han d’interpretar a un mateix personatge. En aquesta coincidència xoquen dues maneres d’entendre la vida i la professió. L’actriu més jove lluita per aconseguir l’oportunitat de donar-se a conéixer. L’actriu major s’esforça perquè el pas dels anys no la faça desaparéixer dels escenaris. Però això no les converteix necessàriament en enemigues, sinó que es tracta de mirades complementàries que poden aprendre l’una de l’altra, sense cap necessitat de destruir-se.

• Diumenge 6 de febrer.

Sarsuela: El cantar del traginer per Coral il·licitana.

Entrades: en Instanticket i en la taquilla.

Horari: 19.00 hores.

Informació: El cantar del traginer es va estrenar en el Teatre Victòria de Barcelona l’any 1930 i compta amb música de Fernando Díaz Giles i lletra de Serafín Adame i Adolfo Torrado.

Sinopsi: Tot està a punt en la venda per a la celebració del sant de Mariblanca, per al que s’afanyen els criats de la fonda, Gloria i Braulio. Arriben uns traginers, el cap dels quals Lorenzo intenta seduir a la jove. Anselmo, nuvi de Mariblanca, li demana que marxe amb ell, però és sorprés pel pare que li convenç per a, entre els dos, defensar-la dels traginers.

****

Cinemes Odèon

• Del dimecres 2 al diumenge 6 de febrer.

Cinema: Eiffel per Martin Bourboulon (França).

Entrades: en Instanticket i en la taquilla.

Passades: 17.30 i 20.00 hores.

Sinopsi: Havent finalitzat la seua col·laboració en l’Estàtua de la Llibertat, el cèlebre enginyer Gustave Eiffel està en el cim del món. Ara, el govern francés li està pressionant per a dissenyar una cosa espectacular per a l’Exposició Universal de París de 1889, però Eiffel no està interessat. De sobte, tot canvia quan en el seu camí es creua una misteriosa dona del seu passat i el foc de la seua passió prohibida es reaviva, inspirant-li a canviar la imatge de París per sempre.

• Del dissabte 5 al diumenge 6 de febrer.

Cinema: Sonic, la pel·lícula per Jeff Fowler (els Estats Units).

Entrades: en Instanticket i en la taquilla.

Passada: 17.30 hores.

Sinopsi: Sonic, el descarat eriçó blau basat en la famosa sèrie de videojocs de Sega, viurà aventures i desventures quan coneix al seu amic humà i policia, Tom Wachowski (James Marsden). Sonic i Tom uniran les seues forces per a tractar de detindre els plans del malvat Dr. Robotnik (Jim Carrey), que intenta atrapar a Sonic amb la finalitat d’emprar els seus immensos poders per a dominar el món.

****

La Llotja

• Divendres 4 de febrer.

Teatre: La meua gran nit d’humor per José Luis Calero

Entradas: en Instanticket, en la taquilla del Gran Teatre o mitja hora abans de l’espectacle en la taquilla de La Llotja.

Passada: 20.30 hores.

Sinopsi: La seua mare, el seu pare, la seua àvia, el seu avi, la seua tia, els seus amics i la seua núvia (encara que no la tinga actualment i haja de tirar de memòria) faran sentir-se a l’espectador fidelment reflectit i identificat amb les històries que ens conta aquest humorista sevillà.

****

L’Escorxador

• Fins al diumenge 20 de febrer.

Exposició: Audiovisuals per al canvi social per Associació Ultraviolada.

Entrada: lliure.

Horari: de dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 hores. Els dissabtes d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 A 20.00 hores. Els diumenges d’11.00 a 14.00 hores.

Informació: Ultraviolat és una associació formada per professionals del món de les ciències socials i de la salut.

Sinopsi: Audiovisuals per al canvi social és una exposició on es presenta el resultat de dos projectes: Aules per a la Igualtat, documental elaborat dins del marc del Projecte Mirades, i Confinament, un treball audiovisual produït amb material fotogràfic i àudio pertanyent al micro estudie social sobre estratègies d’afrontament enfront del confinament per COVID-19.

• Diumenge 6 de febrer.

Taller: Espejito, espejito màgic per Menuts i menudes artistes.

Inscrpción: enviant WhatsApp al 684 082 555

Horari: d’11.00 a 13.00 hores.

Sinopsi: En aquest taller es realitzarà el marc per a un espill amb trencadís, que es pintarà a mà amb colors vius i que serviran de decoració per a l’espill. Aquests espills seran l’enveja de la Reina de Grimhilde!

****

Ordre Tercera

• Fins al 6 de març.

Exposició: El càntic dels criatures per Josep Ginestar

Horari: De dimarts a dissabte: De 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 hores. Diumenges i Festius: De 10.00 a 14.00 hores.

Informació: Aquesta exposició està basada en els textos de Sant Francesc d’Assís.

Sinopsi: Ginestar rescata l’espiritual de l’oblit que ha experimentat en els dos últims segles per la cultura occidental, i ho fa d’una manera nova, polièdrica, una fórmula personal i biogràfica en la qual el misteri no es pensa ni s’expressa vinculat a cap confessió o dogma concret, si bé beu de la tradició mística i del pensament religiós de caràcter panteista.

****

La Tramoia

• Dissabte 6 de febrer

Teatre: Jo vaig nàixer a la casa del meu avi per Esguits de teatre

Entrades: En la mateixa Tramoia, per telèfon al 966 635 454 o enviant un email a tramoia@tramoia.org

Horari: 18.00 hores.

Informació: Jo vaig nàixer a la casa del meu avi. Allí vivim els meus pares i jo fins que tenia sis anys. Fins que el meu pare va marxar per a guanyar diners i la meua mare i jo ens vam vindre a viure ací. Ara tinc huit anys. Recorde moltes coses de quan era xicotet. El meu avi s’alçava molt primerenc. Mai eixia de la seua habitació sense raspallar-se les sabates. Encenia la cuina de llenya i posava llesques de pa a torrar. L’olor em despertava…

****

Centre Cultural Les Clarisses

• Fins al 6 de febrer.

Exposició fotogràfica: Lactància Materna per Pilar de Vida.

Horari: De dimarts a dissabte: De 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 hores. Diumenges i Festius: De 10.00 a 14.00 hores.

Informació: Aquesta exposició fotogràfica és un viatge a través de 12 bellíssimes imatges que mostren, en un entorn inigualable, l’essència maternal d’alletar.

****

La Calahorra

• Fins al 6 de febrer.

Exposició: Dibuix infantil i cartells participants en el XLI Concurs Nacional del Cartell Anunciador de les Festes de Moros i Cristians d’Elx 2022.

Horari: De dimarts a dissabte: De 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 hores. Diumenges i Festius: De 10.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat

Informació: La AFMYC de l’Elx realitza aquesta exposició a la Sala Maçònica de la Torre de la Calahorra. Els visitants podran votar el cartell que anunciarà les pròximes festes i encapçalarà la revista de l’any 2022. La fallada i lliurament de premis serà el dijous 3 de febrer a les 20.30 h en la mateixa sala.