Ana Belén arriba al Teatre Chapí de Villena amb la funció “Eva contra Eva”

Ana Belén arriba al Teatre Chapí de Villena amb la funció “Eva contra Eva”

Inspirada en el clàssic cinematogràfic “Eva al nu” de Joseph L. Mankiewicz, Pau Miró com a autor i Silvia Munt com a directora, han cons-*truido aquesta funció en la qual dues actrius de generacions diferents, han d’interpretar un mateix personatge. Aquesta coincidència fa que xoquen les seues dues maneres d’entendre la vida i la professió. Junta a Ana Belén comple-tan l’elenc Mel Salvatierra, Javier Albalá, Manuel Morón i Ana Goya. La cita: el dissabte 12 de febrer a les 19’30 h.

Els personatges d’Eva contra Eva (un director, un crític teatral, una representant i les dues actrius) utilitzen el teatre per a parlar de la vida i la vida per a parlar del teatre. L’actriu més jove (Mel Salvatierra), lluita per aconseguir l’oportunitat de donar-se a con-cer coste el que coste. L’actriu major (Ana Belén) s’esforça perquè el pas dels anys no la faça desaparéixer dels escenaris. La gelosia, la inseguretat, el pas del temps, l’ambició, l’ocàs, el teatre dins del teatre… Tots aquests temes es abor-donen en ‘Eva contra Eva’ i els cinc personatges que apareixen en l’obra s’entreguen a la seua professió amb tal intensitat i devoció que en molts moments perden aqueixa capaci-doneu tan necessària de riure’s de si mateixos. I per aqueixa excessiva transcendència que atorguen a les seues vulnerabilitats, les converteixen en vanitats, i és ací justament on radica la comèdia d’aquesta funció. Si Shakespeare deia que el teatre és com posar un espill davant els espectadors per a reflectir les seues virtuts i misèries, i els defectes de cada épo-*ca, Eva contra Eva ofereix un espill en el qual veure algunes de les nostres imperfeccions contemporànies i poder somriure en reconéixer-les.

No sols destaquen en aquesta funció la presència d’Ana Belén i el text de Pau Miró, molt similar al de la pel·lícula ‘Eva al nu’, brilla igualment per la posada en escena senzilla i elegant que ha plantejat la directora Silvia Munt, i les actuacions de la resta de l’elenc, que conformen una interessant proposta escènica que recupera un clàssic, portant-lo als escenaris teatrals i posant en evidència que continua existint per a les dones una dificultat afegida no sols per a aconseguir les seues metes professionals, sinó de mantindre’s en elles quan els anys, posen en evidència que noves generacions venen trepitjant forta i que la rivalitat i la gelosia les enfronten entre si.

TEATRE CHAPÍ DE VILLENA

EVA CONTRA EVA de Pau Va mirar

adreça: Silvia Munt

Amb Ana Belén, Mel Salvatierra, Javier Albalá, Manuel Morón i ana Goya.

Dissabte 12 de febrer 2022 a les 19’30h.

Duració aproximada: 90 minuts

Entrades: 18 €, 16 € i 14 €

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X