El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha puntualitzat que el 50% dels autors que participen en la 51a edició de la Fira del Llibre d’Alacant són alacantins dels 31 convidats per la societat Makyre, adjudicatària de l’organització de l’esdeveniment literari.

Manresa ha fet una defensa del treball realitzat assenyalant que “Alacant és una ciutat oberta i així seguirà i el continuarem fomentant des d’aquesta regidoria. L’intercanvi cultural continuarà existint. Això no lleva que tot és millorable i de cara al pròxim any les portes de la regidoria seguiran obertes per a rebre propostes i suggeriments que seran benvingudes”.

Per a l’edil de Cultura, l’organització per part de Makyre “aquesta fora de tot dubte perquè ha sigut triada per ser la millor opció segons la mesa de contractació, on només hi ha tècnics i no polítics, i té una trajectòria impecable”.

La presentació realitzada el passat dia 3 va ser un avanç per a donar a conéixer dates, cartell i una programació provisional perquè no està tancada, de fet, en aquests moments, no hi ha constància de la programació de tres casetes corresponents a llibreries

Escriptors alacantins

Enguany participen, de moment, 15 autors alacantins dins de la programació oficial, que inclou presentacions i taules redones, dels 31 escriptors convidats.

En comparació amb anteriors edicions la presència alacantina va ser àmplia en 2017, on es va gestionar un espai centralitzat de signatures així com les pròpies presentacions en els estands de llibreries amb una gran participació d’autors i autores d’Alacant, tot gestionat des de la organització. Així, en l’edició de 2019, de nou autors en aquests espais només es va comptar amb la presència de tres alacantins, mentre que en el cicle de Casa Mediterrani també van ser tres autors alacantins entre els huit que van participar. La trajectòria d’alacantins en els últims anys ha sigut àmplia.