Antonio Peral, regidor de Modernització i Noves Tecnologies de l’Ajuntament d’Alacant, ha valorat aquest divendres la “innovadora” proposta que suposa el “Alacant Telèfon intel·ligent Film Festival” -I Festival de Curtmetratges realitzats amb mòbil de la província d’Alacant-. Ha assegurat l’edil que “aquesta és una aposta nova i entretinguda, amb un format nou que aposta per les tecnologies que estan dins del món del cinema”. David Seva, director del festival, ha explicat que “pretenem que el festival supose una manera d’endinsar en la cinematografia mitjançant una eina accessible i econòmica”.
Sis són les seccions a concurs: Ficció, Animació, Comèdia, Curts alacantins, Curts de la província d’Alacant, Internacional i Hospital de Cinema. S’han rebut 150 produccions dels Estats Units, Guatemala, Colòmbia, el Perú, França, Corea del Sud, l’Iran, Itàlia, Mèxic, Veneçuela i Espanya. De tots ells se seleccionaran un total de 35. Els curts seleccionats es projectaran el dimecres 30 de novembre i el dijous 1 de desembre, els de la secció internacional, en la plaça de bous d’Alacant. El primer d’aquests dies, a partir de les 20 hores; el segon, a les 19 hores. Tot, dins de la programació del “I Alacant Technology Fòrum”
El jurat està compost pel fotògraf i operador de càmera, Roberto Ruiz; el realitzador i guanyador d’un Premi Goya pel documental “Somnis de sal”, Alfredo Navarro; i pels joves realitzadors d’animació nominats als Goya, Sami Natsheh i Arly Jones.
L’actriu alacantina Vanesa Romero presentarà la Gala de Clausura que se celebrarà el divendres 2 de desembre, des de les 21 hores, en la plaça de bous. Aquests són els premis que es concediran:
de la Província d’Alacant: 500 euros més la distribució en festivals
Millor Curt alacantí: 500 euros més la distribució en festivals
Millor Curt Nacional de Ficció: 500 euros
Millor Curt Nacional d’Animació: 500 euros
Millor Curt Nacional de Comèdia: 500 euros
Millor Curt Hospital de Cinema: 500 euros
També hi haurà distincions, en forma d’estatuetes, per al Millor Curt Internacional, actor, actriu i director.