La regidoria de Cultura, la titular de la qual és Dorian Gomis (PP), ha posat en marxa una iniciativa per a donar a conéixer els fons bibliogràfics i audiovisuals de la Biblioteca Municipal “Rafael Altamira”, a través del projecte “Aparadores Culturales”. Una idea gestada pel personal treballador de la biblioteca, que arrancarà al novembre amb la pretensió de tindre continuïtat en el temps.

Els “Aparadors Culturals” versaran sobre una temàtica concreta a la qual aniran associats uns llibres. “D’aquesta manera posarem en valor el fons d’exemplars que obra en poder de la biblioteca”, ha manifestat un dels creadors de la idea. Així, per a el mes vinent, “Un companatge a la biblioteca” recrearà i ambientarà les novel·les proposades, amb una estètica associada al crim, el suspens i el policíac.

Així mateix, per a “enganxar al lector”, els iniciadors d’aquesta acció cultural han plantejat una trama consistent en l’aparició d’una persona assassinada a la biblioteca; els agents de policia que investiguen el cas segueixen el rastre de diversos escriptors, la característica comuna dels quals és l’elaboració de novel·les relacionades amb el crim. Per a atrapar a l’assassí, s’han disposat diverses obres sobre un plànol del Campello, que actuaran a manera de pistes per a donar amb el culpable.

TÍTOLS RECOMANATS

Des del “Aparador Cultural” del mes de novembre, es recomana la lectura d’algun dels següents títols, dins de l’àmplia oferta que entre els fons de l’arxiu podem trobar:

– “El hombre de la máscara de los espejos”, de Nieves Abarca & Vicente Garrido. Ediciones B

– “Invisible”, de Paul Auster. Ed. Anagrama

– “Asesinato en Bradsley Mews”, de Agatha Christie. Ed. RBA

– “Miedo mortal”, de Robin Cook. Ed. Círculo de lectores

– “Scarpetta”, de Patricia Cornwell. Ediciones B

– “Jack el destripador”, de Rick Geray. Ed. ECU

– “It”, de Stephen King. Ed.Orbis

– “Los hombres que no amaban a las mujeres”, de Stieg Larsson. Ed. Destino

– “Vestido de novia”, de Pierre Lemaitre. Ed. DeBolsillo

– “La carretera”, de Cormac McCarthy. Ed. Random House Mondadori

– “Memento mori”, de César Pérez Gellida. Ed. DeBolsillo

– “Sarna con gusto”, de César Pérez Gellida. Ed. Suma de Letras.