La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi va aprovar ahir la segona fase del projecte d’execució rehabilitació de l’edifici situat en el Camí 44, per a convertir-lo en el Museu dedicat a Camilo Sesto.
El pressupost base de licitació és de 559.040,93 euros (IVA inclòs). Aquesta actuació comprén la intervenció de rehabilitació energètica, instal·lació d’ascensor, instal·lacions elèctriques, instal·lació de climatització i acabats tant portes com finestres i altres acabats i sanitaris i lavabos.
Actualment s’està duent a terme la primera fase de les obres d’adequació que suposarà la rehabilitació i millora de l’edifici, actuant en qüestions com la seua consolidació i la millora de l’accessibilitat, també es resoldran els problemes de salubritat en la coberta i s’actua en l’estabilitat dels elements estructurals existents. Inclouran una millora aportada per l’empresa actuant en les bigues del faldó de la coberta al pati. Aquesta actuació va ser adjudicada per 185.691,62 euros. També s’està redactant el projecte museístic que serà el que detalle la part tècnica.
Aquestes actuacions són finançades al 60% pels Fons Europeus, en concret s’han aconseguit 1,6 milions de les Ajudes Específiques del Pla de rehabilitació d’edificis públics millorant l’eficiència energètica que serviran per a aquest projecte i per a la Pinacoteca Municipal que albergarà obres de la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX, i estarà en El Camí 38-40, i del qual vam recordar ahir es va aprovar l’expedient de contractació del projecte.