Des de l’Ajuntament de Finestrat ens informen sobre els diversos esdeveniments programats per a gaudir del temps d’oci estival en la localitat. Actes festius, teatres per a tots els públics, cursos formatius i esdeveniments musicals formen part d’aquest programa que abasta des del 7 de juliol fins a finals d’agost, quan se celebren les festes patronals de Finestrat en honor a Sant Bartolomé i el Sant Crist del Remei.

Per a aquest dissabte, 7 de juliol, la Comissió “Festers 2018” presa la Plaça de la Va unir Europea per a celebrar la “Festa de la cervessa” a partir de les 18:00 hores. Aqueix mateix dia, al matí, tindrà lloc en la Casa de Cultura un curs formatiu a càrrec de la “Associació Cultural Cordà de Finestrat”. Els cursos de formació, en aquest cas en l’àmbit esportiu, continuaran entre el 12 i el 15 de juliol amb unes jornades dedicades al Krav Maga que se celebraran en el gimnàs municipal.

El programa estival continuarà el dissabte 14 de juliol, quan la Cala de Finestrat es vas veure de gala per a acollir la “XXI Trobada de la Cançó de la Mar”. Com tots els anys, aquest esdeveniment se celebra entorn de la data de la Verge del Carmen, patrona dels mariners, amb l’actuació de diverses corals com l’amfitriona, “Agrupació Coral de Finestrat”. La Trobada serà el dissabte 14, a les 22:00 hores, en la coneguda com “Plaça de la Mel” (espai de l’antic edifici Àmfora). L’endemà, diumenge 15, i en el mateix emplaçament seguirà la música amb el tribut a la trajectòria del conegut cantant Camilo Sesto. Serà a les 22:30 hores.

El teatre també té un gran protagonisme en l’agenda estiuenca. La primera representació teatral de l’estiu serà el dissabte 21, a les 22:30 hores, en el Auditori del Castell, on Nou Grup de Gorga portarà a escena el sainet “en valencià”, “Un mans contra tres feres” (22:30 hores). El teatre en la seua versió infantil tindrà lloc en la Cala, el diumenge 22, a les 20:00 hores, amb el conte clàssic de “Els 3 cerditos” (Plaça de la Mel).

El fermall final al mes de juliol ho posarà la música: el dissabte 28 amb la tradicional vetlada de “Jazz en l’Ermita” i el grup “Even 8ths”; i el diumenge 29 en la Plaça del Poble, amb el concert de la Rondalla “Cordes i Veus de la Font del Vaig moldre”, a partir de les 22:00 hores.

La programació d’agost comença el dissabte, dia 4, amb el concert de Camerata Aitana que se celebrarà en la Plaça de la Va unir Europea a partir de les 22:30 hores. I el diumenge, 5 d’agost, el teatre infantil omplirà tots els carrers del casc històric tradicional amb una obra itinerant titulada “Puff, el drac màgic” (20:00 hores).

El cap de setmana de l’11 i 12 d’agost l’agenda es repartirà entre la música i el teatre. El dissabte 11 serà el torn de la música amb el concert del grup “Soca en arrel” que interpretarà temes tradicionals valencians en la Plaça del Poble, a les 22:00 hores. I el diumenge, 12 d’agost, torna el teatre amb l’obra “Viu esperant l’amor”, de la coneguda actriu espanyola, Lina Morgan, que serà portada a escena per 7 comediants. Serà en el Auditori del Castell, a les 22:30 hores. Tant aquesta obra com el concert de Camerata Aitana són esdeveniments patrocinats per la Diputació provincial.

Els actes esportius del mes d’agost es concentren en els dies 14 i 15: el dimarts 14 es disputa en la Cala de Finestrat el VI Torneig Autonòmic Voley Platja 2 x 2 i l’III Torneig Popular Mixt 4 x 4; i el dimecres, dia 15, la Cala acull com cada estiu des de fa 41 anys el Torneig de Voley Platja més antic d’Espanya, organitzat pel Club Voleibol Finestrat en col·laboració amb la Regidoria d’Esports.

Com a marca la tradició, el 15 d’agost es celebrarà el concert conjunt del Centre Musical Puig Campana i l’Agrupació Coral de Finestrat en el Auditori del Castell, a les 22:00 hores. A partir d’aqueixa data, comença el compte arrere per al començament imminent de les festes patronals que tenen com a avantsala el concurs de paelles, el diumenge 19 d’agost, en el carrer Nou (12:00 hores). I les festes, organitzades pels “Festers 2018” en honor a Sant Bartolomé i el Sant Crist del Remei es desenvoluparan entre el 23 i el 26 d’agost, comptant amb el suport de la Regidoria de Festes.

A més d’aquesta programació cal recordar que durant el mes de juliol s’estan celebrant diverses activitats amb més de 200 participants. Es tracta de l’Escola Municipal d’Estiu, el “Campus d’Art d’Estiu”, els cursos municipals de natació, els curs de aquagym, l’escola de Voley platja en la Cala de Finestrat i el Campus Multiactividades del Club Taekwondo Finestrat.

Destacar, al seu torn, que tots els dimarts, dijous i dissabtes de l’estiu se celebren activitats infantils gratuïtes en la platja de la Cala per a xiquets/as des de 3 anys. I les sessions de zumba, que han començat avui, i que s’impartiran de manera gratuïta tots els dimecres, de 10:30 a 11:30 hores, en col·laboració amb Fitness Corpore Finestrat.