Aquest divendres 30 d’abril a les 19:30h el Teatre Principal celebra la novena edició del “Dia Internacional del Jazz”. Un concert col·lectiu i benèfic en el qual més de 40 músics locals, nacionals i internacionals celebren aquest dia que promou “la pau i el diàleg a través de les cultures, la diversitat i respecte de la dignitat humana, la lluita davant les discriminacions, el foment de la igualtat entre els gèneres i l’expressió de l’individu.”

Aquest esdeveniment mundial afavorit per la UNESCO es realitza en més de 200 països cada 30 d’abril, des de 2019. En el Teatre Principal d’Alacant se celebra gràcies a Liz Vallet, a qui continuem retent homenatge. Enguany, aquest concert col·lectiu i benèfic estarà especialment dedicat a fer costat a l’ecologia i al medi ambient.

PREUS

Pati i Club: 16€

Llotja correguda: 14€

Amfiteatre: 10€

Aquest diumenge 2 de maig a les 18h veurem “Una Noche sin Luna”, dirigida per Sergio Peris Mencheta i escrita i interpretada per Juan Diego Botto. Una peça commovedora i sorprenent que ens parla de Lorca des d’una sensibilitat del segle XXI, com si el mateix Federico estiguera hui ací entre nosaltres.

Amb aquesta obra, ens acostem als aspectes menys coneguts de la vida i l’obra de Federico García Lorca. El viatge que planteja la funció no és un viatge arqueològic sinó una manera de conéixer, a través de la seua obra, la nostra pròpia realitat. D’aquesta manera, l’obra es converteix en una peça viva, atrevida i dinàmica en la qual la paraula de Lorca, la seua vida i el seu món, serveixen d’espill del nostre.

L’obra recull entrevistes, xarrades i conferències de Federico García Lorca, així com fragments de les seues obres i alguns dels seus poemes. A través d’aquests i de la dramatúrgia de Juan Diego Botto, és el mateix Lorca qui, en primera persona, ens acosta al seu món.

Amb molta ironia, emotivitat i sentit de l’humor, l’autor va relatant el seu pas per la residència d’estudiants, les crítiques rebudes per Erma, la seua experiència en La Barraca, la seua relació amb la premsa, els seus amors, la tensió dels seus últims anys i, amb tot això, ens anem acostant a temes com el paper de la dona sota la seua mirada sempre poètica i reivindicativa, la necessitat de la llibertat artística i d’expressió, la lluita per la llibertat d’identitat sexual o la importància de la memòria i les arrels.

PREUS

Pati i Club: 25€

Llotja correguda: 18€

Amfiteatre: 12€

DESCOMPTES

25% +65 anys

25% – 25 anys

50% Estudiants de Teatre (ET)

30% Estudiants Universitaris (O)

15% Aturats (D)

Més informació i entrades en https://www.teatroprincipaldealicante.com