Aquest dijous dia 29 d’abril es presentarà, a partir de les 19.30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” (plaça de la Salut, núm. 1), a Orihuela, l’edició facsímil de la revista “El Gallo Crisis”, dirigida entre 1934 i 1935 per Ramón Sijé, en la qual entre altres poetes com Félix Ros, Luis Felipe Vivanco o Luis Rosales va col·laborar Miguel Hernández.

L’edició facsímil, iniciativa d’Aitor L. Larrabide, director de la Fundació Cultural Miguel Hernández, està composta per 600 exemplars no venals i en la mateixa han col·laborat econòmicament, a més de la Fundació que porta el nom de l’universal poeta oriolà, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola i Caixa Rural Central. A més dels sis números l’edició comprén també els dos suplements: un de José María Quílez i la “Suma Amarilla” o índex de continguts i autors que van col·laborar en la revista.

Es tracta d’una edició molt cuidada tipogràficament en una carpeta que, a causa de la seua tala tirada i caràcter no venal, serà accessible pròximament per a les possibles persones interessades a través dels llocs web de la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner”, de la Biblioteca Pública de l’Estat en Orihuela “Fernando de Loazes”, i de la Càtedra Arquebisbe Loazes de la Seu Universitària d’Orihuela de la Universitat d’Alacant.

En l’acte intervindran Mar Ezcurra García, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Orihuela; Manuel Ruiz Escudero, president de Caixa Rural Central; i Aitor L. Larrabide, editor de l’edició facsímil i director de la Fundació Cultural Miguel Hernández.