El dijous dia 6 de maig s’iniciaran les Jornades de Memòria Històrica “Homenatge i Reconeixement a les oriolanes i oriolans deportats i assassinats en els camps de concentració nazis”, que es desenvoluparan durant dos dies.

Les jornades estan organitzades per l’Ateneu Sociocultural Viento del Pueblo i la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orihuela, la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Històrica de la Província d’Alacant (COAMHI), la Fundació Cultural Miguel Hernández, la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià, el Fòrum Social d’Orihuela, l’Associació Arxiu, Guerra i Exili (AGE), la Fundació Obrera d’Investigació i Cultura (FOIC), Dones x Dones, i el Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE).

La primera activitat de les Jornades es desenvoluparà el dijous dia 6 de maig a partir de les 19.00 hores a la Biblioteca Pública Municipal María Moliner, d’Orihuela (Plaza de la Salut, núm. 1), i en la mateixa es presentarà el llibre “Valencianes i Valencians deportats en els camps de concentració nazis”, a càrrec del seu autor, Adrián Blas Mínguez Anaya, delegat de l’Associació Amical de Mauthausen de la Comunitat Valenciana. En l’acte, a part de l’autor del llibre, intervindrà Iñaki Pérez, director general de Qualitat Democràtica.

En la segona activitat, que tindrà lloc aquest pròxim diumenge dia 9 de maig a partir de les 18.00 hores en el Teatre Circ Atanasio Die Marín, es representarà l’obra “Maquillatge (una raó per a sobreviure a Auschwitz)”, de Atanasio Die, a càrrec del Grup de Teatre Expressió.

L’entrada per a tots dos actes és lliure, no obstant això, l’aforament és limitat a causa de les limitacions sanitàries.