S’inaugurarà aquest matí sobre les 11.00 hores, en la plaça del Congrés Eucarístic, l’exposició a l’aire lliure ‘El Museu del Prado als carrers’. La mostra didàctica i itinerant, organitzada per la Fundació Iberdrola i la pròpia institució cultural per a celebrar el seu bicentenari, consisteix en una selecció de mig centenar de fotografies de gran grandària (escala 1:1) dels quadres més famosos del Museu.
Després d’una reunió que vam mantindre al febrer amb el comissari de l’exposició a Madrid”, ha explicat l’edil de Cultura, Patricia Maciá, “acordem que Elx seria la primera parada d’aquesta, per la qual cosa ens sentim alegres i orgullosos”. ‘El Museu del Prat als carrers’ es podrà veure a la ciutat de les palmeres fins al 30 de juny.
El Prat als carrers és un projecte que va iniciar la seua marxa en 2015, fent que les obres del Museu del Prat ocuparen espais públics als carrers de Tegucigalpa, Ciutat de Guatemala i San Salvador gràcies a la coordinació dels Centres Culturals d’Espanya en cadascuna d’aqueixes capitals. Aqueixa itinerància va continuar al llarg de 2016 a l’Havana, Managua, Panamà, San José, La Paz, Lima, Asunción i Bata. En 2017 l’exposició va viatjar a Malabo, Manila i Santa Fe i en 2018 a Albuquerque i Les Creus
L’any 2019, dins dels actes de celebració del Bicentenari del Museu, l’exposició iniciarà una nova marxa -dins ja del territori nacional- i podrà veure’s en diferents localitats repartides per tot el país: Mèrida, Jerez de la Frontera, Cartagena, Albacete, Zamora, Palència i Éibar.
Aquesta exposició a l’aire lliure està integrada per reproduccions fotogràfiques a grandària real, a escala 1/1, d’una selecció de les principals obres mestres de la pinacoteca. A través d’elles el públic visitant pot realitzar un recorregut cronològic per les diferents escoles que componen el panorama artístic de la col·lecció permanent del Museu del Prat -des del segle XII fins als primers anys del XX- i conéixer la història d’Espanya, d’Europa i de l’art occidental en general de la mà dels grans mestres de la pintura espanyola, italiana, flamenca, francesa, alemanya i holandesa.