Hui dimecres dia 20 de març s’inaugurarà en la Seu Universitària “Ciutat d’Alacant” el Seminari “Homenatge a Vicente Ramos en el seu centenari”, coordinat per Consuelo Jiménez de Cisneros i organitzat per la pròpia Seu Universitària de la Universitat d’Alacant, la Fundació Caja Mediterráneo i el Real Liceu Casino d’Alacant.

El seminari es desenvoluparà entre el dimecres dia 20, el dijous 21, divendres 22, el dissabte 23 i el diumenge 24 de març.

La conferència inaugural serà a càrrec de Joaquín Santo el dimecres dia 20 a les 19 hores a la Sala Rafael Altamira de la Seu Universitària (Av. Ramón y Cajal, 4). A continuació tindrà lloc la primera de les quatre taules redones previstes, que girarà al voltant del tema “Vicente Ramos. Estudis literaris alacantins”, i comptarà amb les intervencions de Miguel Ángel Lozano (“Vicente Ramos i Miró”), Aitor Larrabide (“Vicente Ramos i Miguel Hernández”), José Payá (“Vicente Ramos i Azorín”), i Juan Antonio Ríos Carratalá (“Vicente Ramos i Carlos Arniches”).

El dijous dia 21 de març se celebrarà a les 19 hores un homenatge a Vicente Ramos a l’Aula de Cultura de la Caja Mediterráneo a Alacant amb una visita guiada al seu Centre de Documentació, i, posteriorment, en la Seu Universitària, la segona taula redona sobre “Poesia i música en Vicente Ramos” amb les intervencions de Consuelo Jiménez de Cisneros, Ramón Fernández Palmeral i Consuelo Giner.

El divendres dia 23 de març, en la mateixa Seu Universitària, a les 20.15 hores, tindrà lloc la tercera taula redona sobre “Perfils professionals i personals de Vicente Ramos”, amb Francisco Mas Magro, Yolanda Sánchez Mateo, Martín Sanz i Juan Ramón Torregrosa.

El dissabte dia 23 de març, en la Seu de la Universitat d’Alacant, es desenvoluparà la quarta i última taula redona sobre “Vicente Ramos, de prop”, a partir de les 11 hores, amb Vicente Ramos Moya, Alfredo Gómez Gil, Juan Luis Beresaluze, i les adhesions de Fernando Claramunt i Zoila Helbenso.

El Seminari conclourà el diumenge dia 24 de març amb una visita a la Casa Museu d’Azorín a Monòver, de la qual Vicente Ramos va ser Director, que acollirà una exposició bibliogràfica sobre Vicente Ramos.