Dissabte que ve 12 de setembre la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi ofereix el primer concert del 27 Festival de Jazz, a les 21.00 hores a l’auditori de la Casa de Cultura, a un preu únic l’entrada de 5 euros, amb una actuació del trio alacantí de veus ‘pin-up’ The Xarxa Velvets, format per Vira León (soprano), Yasmin El-Hakim (mezzosoprano) i Isabel León (contralt). Acompanyades per piano, contrabaix i bateria. Una edició més reduïda, hi haurà només dos concerts, però que manté una cita consolidada en el calendari cultural alfasino, ha anunciat el regidor titular de l’àrea, Manuel Casado. “Les entrades a partir d’ara seran nominatives, es prendrà la temperatura abans de l’actuació, caldrà portar màscara…ens adaptem a la nova realitat”.

Totes dues actuacions se celebraran, ha volgut destacar l’edil, complint amb tot el protocol de sanitat i seguretat establit, amb ús obligatori de gel hidroalcohólico, màscares, registre d’accés, presa de temperatures i distanciament físic, en un auditori de la Casa de Cultura amb un aforament permés del 65% de la seua capacitat. “L’auditori s’adapta a la nova realitat i totes les actuacions han de complir amb les normes sanitàries establides per la pandèmia de la Covid-19”. En accedir a l’auditori es realitzarà un control de temperatura corporal, serà obligatori l’ús de gel hidroalcohólico a l’entrada i l’ús de màscares durant tot el temps que es romanga en el recinte, i després totes les vendes d’entrades seran nominatives, havent d’aportar el comprador nom, cognoms, telèfon i correu electrònic a fi de garantir la traçabilitat si fóra necessari.

Amb el Festival l’Alfàs en Jazz la regidoria de Cultura reprén la seua programació, després de l’estiu, per al mes de setembre, molt més reduïda de l’habitual, ha incidit el regidor titular de l’àrea, Manuel Casado, “però mantenint apostes fermes l’edició de les quals havíem de salvar com és el Festival de Jazz”, i també conservar les tradicionals exposicions que acull al llarg de l’any la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura, l’exposició d’art de carrer amb els Balconades, sense obviar el teatre i la música clàssica, a més dels Copletes a la Verge dels Dolors del pròxim divendres, “una festa cultural per a reivindicar el nostre patrimoni cultural”.

La 27 edició del Festival ‘l’Alfàs en Jazz’ serà per tant més reduïda que en anys anteriors, a causa de les mesures sanitàries adoptades en l’actual context de la pandèmia del coronavirus, i constarà de només dos concerts, el primer d’ells dissabte que ve dia 12, amb un grup fidel a l’estil vocal que oferirà un ampli repertori que engloba als clàssics del Dixieland, Swing, Jazz i Doo-Wop, i que fa un recorregut musical des dels anys 30 fins als anys 60. I el segon concert serà el dissabte 19 de setembre a càrrec de ‘Giuliano Parisi Quartet’, que interpretaran ‘Blind Light’, belades evocativas, temes amb color llatí, en definitiva el jazz més pur, tot interpretat per músics de gran recorregut artístic, segons ha informat aquest matí el regidor de Cultura, Manuel Casado.

El concert de Jazz d’aquest dissabte dia 12 començarà a les 21.00 hores, i el preu únic de l’entrada serà de 5 euros. Els interessats a acudir poden adquirir ja la seua entrada en la taquilla de la Casa de Cultura, en horari de matins de 09.00 hores a 13.00 hores, o el mateix dia del concert, el dissabte dia 12, una hora abans de l’inici de l’actuació.

Un any atípic amb la 13a edició Balconades de l’Alfàs, que romanen exposades ja al públic des d’aquest passat cap de setmana en les façanes i balcons del barri antic, on romandran fins al 2 d’octubre.

El regidor de Cultura de l’Alfàs, Manuel Casado, ha anunciat que si bé s’han programat menys activitats culturals i d’oci per a aquest mes de setembre que en altres anys, s’ha estimat convenient mantindre una oferta mínima, que permeta gaudir a la ciutadania de l’art i la cultura. Per això s’inclou en la programació de setembre una obra de teatre per al dimecres 23 de setembre, a les 20.00 hores a la Casa de Cultura, a càrrec de Contrafet Teatre que posarà en escena l’obra ‘Segaremos Ortigas con los Tacones’de Marcos Luis Hernándo, i interpretada per Pilu Fontán, Laura Sanchís, Alberto Baño i Isabel Martí. L’entrada serà gratuïta.

Per al dissabte 26 de setembre a les 20.00 hores també a la Casa de Cultura, s’ha programat un Concert de música clàssica a càrrec de International Chamber Orchestra, organitzat per la Societat de Concerts de Música Clàssica de l’Alfàs. L’entrada per a socis serà gratuïta i per als no socis de 10 euros.

Des de l’11 de setembre i fins al 10 d’octubre tindrà lloc, a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura, l’exposició de l’artista José Sánchez Rodrigo, i el divendres 11 de setembre a les 21.30 hores en la Plaça Major se celebrarà la festa dels Copletes, una cita per a preservar les costum i divulgar el patrimoni cultural de l’Alfàs.