Aquest dissabte dia 7 de maig, el Grup Lux Aeterna i Camerata “Universal Music”, tots dos d’Oriola, presentaran a partir de les 20.30 hores, a l’Auditori Municipal de Sant Vicent del Raspeig, l’espectacle “MIGUEL”, organitzat per la Regidoria de Cultura, dins de la programació d’actes commemoratius del 80 aniversari de la mort de Miguel Hernández, amb la col·laboració de la Fundació que porta el seu nom. L’entrada serà lliure fins a completar l’aforament, i l’acte serà presentat per Aitor Larrabide, director de la Fundació oriolana.
El Grup Lux Aeterna i Camerata “Universal Music” presenten el seu nou treball: “Dejadme la esperanza”, després de l’èxit en 2017 del seu anterior treballe “Records d’un poeta” a les ciutats de València, Madrid i Nova York. Es tracta d’un compendi de música, recitació, teatre i projecció audiovisual, dirigit per Rafael Lozano i amb direcció escènica de Rafael Bascuñana.
Després de l’exhibició del poema visual “Mensajero del alba”, amb Marta Bascuñana, música de Rafael Lozano i imatges i text de Rafael Bascuñana, el Grup Lux Aeterna i Camerata “Universal Music” interpretaran deu peces, inspirades en poemes de Miguel Hernández amb música de Rafael Lozano.
També podran contemplar-se les següents il·lustracions de Paco Sáez: “Miguel i la luna”, “Sombras de enamorados” i “Miguel i el toro”. La resta d’il·lustracions estan creades per Rafael Bascuñana.
A més, es projectarà el curtmetratge “Volverás a mi huerto y a mi higuera. Pasión por el poeta”. Estrenat el 24 d’octubre de 2017 a Nova York.
L’actriu Marta Bascuñana tancarà l’acte amb la interpretació teatral de “Recuerdos»