Dissabte que ve 4 de juny a les 20.00 s’inaugurarà l’exposició «Paisatges neuronals: llum en les tenebres» de l’artista murcià, Antonio Tapia. En ACAS d’Elx, comissariat per Ángel Castaño.
L’artista ens presenta les seues oníriques i metafòriques abstraccions, basades en els paisatges neuronals investigats a principis del segle XX per Ramón y Cajal. L’estudi del cervell ha guiat a la troballa d’imatges que componen la base de tot el sistema nerviós i neuronal; un lloc ple de micropaisatges inexplorats de la nostra ment.
En les seues obres Tàpia ens mostra diferents estadis mentals, conseqüència directa de l’Alzheimer, on se succeeixen episodis de llum llançant raigs esperançadors als familiars que indirectament pateixen aquesta terrible malaltia mutiladora de vivències i episodis d’ombra que retornen a la trista realitat.
Per a això deixa fluir l’aigua entre les seues tintes i pigments, mitjançant un atzar guiat van sorgint poèticament les seues obres plenes de màgia i sensibilitat, aquestes ens transporten a un màgic món interior, on aquests irreals paisatges alternen subtils moments de records amb uns altres ja oblidats.
L’exposició s’inaugurarà dissabte que ve, dia 4 de juny, a les 20.00 h. en ACAS (Ángel Castaño Art Space). Plaza de Sant Joan, 1 d’Elx i romandrà fins al dimecres, 26 de juny de 2022.