Quasi coincidint amb el Dia de la Dansa que té lloc el 29 d’abril, pujaran a l’escenari aquest dissabte 27 els més xicotets del Grup de Danses de Villena, al qual acompanyarà en aquesta ocasió el Grup de Danses “La Faltriquera” de Callosa d´Ensarriá

El Festival Infantil de Folklore va nàixer en 2014, amb l’objectiu de mostrar a la població, el treball que duu a terme el Grup de Danses de Villena, per a difondre la nostra música i els nostres balls d’arrel entre els més xicotets. L’esdeveniment es va concebre inicialment com una mostra dels progressos que aquests xiquets i xiquetes feien en l’acadèmia del propi Grup de Danses. Posteriorment es va obrir al fet que les formacions infantils i juvenils d’altres grups, participaren en el festival, iniciant així un procés d’intercanvis, tal com succeeix amb el grup d’adults.

Enguany ens visita el Grup de Danses “La Faltriquera” de Callosa d´Ensarriá, una formació sorgida fa deu anys en la localitat de la Marina Baixa, encara que no s’ha va donar a conéixer fins a l’any 2014 quan, amb motiu de la celebració de la “Trobada de Danses de la Marina” en la pròpia Callosa, va realitzar la seua primera actuació en directe.

“La Faltriquera” està dirigida per la coreògrafa i professora del Conservatori d’Alcoi de Raquel Doménech Calleja que manifesta referent al seu treball en el grup la importància de mantindre viva nostres arrels, “per això cada dissabte acudeixen sens falta als assajos gaudint d’aquests com si d’un joc es tractara”.

El repertori del Grup de Danses de Callosa abasta tant balls propis del poble valencià, com a balls nadalencs que s’han anat transmetent de generació en generació.

La cita tindrà lloc a les 19.00 hores en el saló d’actes de la Kakv, L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament.