El Primer Concurs ‘Croquetea a Elx’ de l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (AETE) ja té als seus primers deu finalistes. En la categoria professional el públic ha pogut votar per la seua favorita fins al 26 de novembre a través de la pàgina web www.croqueteaenelche.es. En total s’han rebut 2.400 vots, donant com a resultat aquestes cinc creacions finalistes: ‘La d’olla’ del Carreró, ‘Volta al món amb Magán’ de Cala Negra, ‘Una Il·licitana al Japó’ de Ecovegan Happy, ‘Croqueta Rockera T-2’ de Restaurant El meu Barra i ‘Croqueta de botifarra’ de Bar Mònaco.

Per part seua, el jurat ha sigut l’encarregat de seleccionar les altres cinc finalistes en la secció popular, que han sigut: ‘Rouscroquet’ de Rosa Martínez Rodríguez (Elda), ‘Croqueta de tonyina roja encebollado’ de Meme Rodríguez Martín (Màlaga), ‘Croqueta de Carrilleras al vi negre’ de Rafa Juárez Alcaraz (Elx), ‘Botifarra i més’ d’Inmaculada García Jiménez (Saragossa) i ‘La Il·licitana’ d’Irene Méndez López (Elx).

Tots els finalistes cuinaran en directe les seues creacions en la gran ‘Festa de la Croqueta’, que se celebrarà aquest dissabte 30 de novembre a partir de les 11.00 hores en el Centre de Congressos ‘Ciutat d’Elx’. És un esdeveniment obert a tot el públic, que podrà degustar totes les propostes igual que el jurat. Els encarregats de seleccionar als guanyadors de totes dues categories en la primera edició del Concurs ‘Croquetea a Elx’ seran Susi Díaz, xef del restaurant La Finca, el mestre pastisser Paco Torreblanca, el regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Elx, Carles Molina, el gerent de Tescoma España, Carlos Baño, i un representant de la Diputació d’Alacant.

Quant als premis, els tres guanyadors del concurs popular gaudiran d’un ‘Matí en els fogons amb Susi Díaz’, rebent també un diploma acreditatiu i productes Torreblanca i material Tescoma valorats en 240 euros per al primer guanyador, en 160 euros per al segon vencedor, i en 100 euros per al tercer afortunat.

Així mateix, en el concurs professional els participants optaran a un lot de material culinari professional de Tescoma i diploma acreditatiu, guanyant el primer classificat un viatge a Madrid amb menjar per a dues persones en un restaurant de prestigi. Per part seua, el segon i tercer afortunat aconseguiran un menjar per a dues persones en un restaurant a triar de AETE.

Aquesta iniciativa gastronòmica de AETE va comptar amb la participació d’un total de 23 establiments d’Elx i Torrellano, que van competir en la categoria professional per oferir la millor croqueta del 18 al 26 de novembre de 2019. Les creacions se servien amb un cost de 1,50 euros (IVA inclòs), amb independència de la beguda. Els croqueteros i croqueteras van poder provar croquetes de tota mena. Des de les tradicionals de pernil, botifarra, gamba roja o cua de bou, a les més innovadores de salmó, verdures, cansalada viada i poma, i fins a croquetes per a vegans. També es van oferir típiques il·licitanes amb referència a l’arròs amb crosta, Delícies d’Elx i Pipes i Carasses.

Aquest concurs culinari de l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (AETE) té el patrocini de la Diputació Provincial d’Alacant, el Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca, l’Ajuntament d’Elx i Visitelche; i compta amb la col·laboració de Tescoma i Amstel. El seu objectiu ha sigut promoure i dinamitzar l’hostaleria del terme municipal d’Elx alhora que atraure turisme, utilitzant per a això la gastronomia.