Aquest dissabte dia 18 de maig se celebrarà en Alcázar de Sant Joan (Ciudad Real) un homenatge a Miguel Hernández en record del seu primer viatge a Madrid i de la seua primera presó. L’acte està organitzat per l’Associació d’Amics del poeta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcázar de Sant Joan.

El programa s’iniciarà a les 11 hores a la Sala Cultural Municipal (antiga cantina de l’estació ferroviària) amb unes paraules de benvinguda de l’alcaldessa Dª. Rosa Melchor, així com intervencions del president de l’Associació d’Amics de Miguel Hernández, José Luis Esparcia, i del director de la Fundació oriolana que porta el seu nom, Aitor L. Larrabide.

En el Museu Nacional Ferroviari intervindran, en representació dels artistes plàstics, Qijano i Fernando Ferro.

També participaran els poetes Juan Carlos Mestre, Santos Domínguez, Jesús Díez, José Cercas, Santiago Ramos i Antonio Hernández, al qual se li imposarà la distinció de “Soci d’Honor” del col·lectiu d’Amics del poeta.

A continuació tindrà lloc un recital de poemes de Miguel Hernández a càrrec de Maribel Alonso i Pietat Esparcia, i a la guitarra acompanyarà Alberto Sevilla.

Els cantautors Pablo Guerrero i Amancio Prada actuaran el primer a les 13 hores en el Museu Municipal i les 13.30 hores el segon a casa de l’Hidalgo.

Hi haurà també un passeig des de l’estació fins al carrer de Santo Domingo, on es trobava l’antiga presó on el poeta oriolà va estar detingut al maig de 1932, de retorn a Oriola procedent de Madrid.